Video test: Termalna formula – Terme Čatež

Testi

V Termah Čatež poskrbijo, da je vsako sezono nekaj novega. Letos so poleg panoramskega kola "Čatež Eye" pripravili za vse adrenalinske navdušence še termalno formulo. V posebnih napihljivih blazinah se po dva v eni spustita po toboganu navzdol.

Termalna formula – sliši se zanimivo – pa tudi je?
 

V Termah Čatež vedno poskrbijo, da je vsako sezono nekaj novega. Letos so poleg velikega panoramskega kola “Čatež Eye” pripravili za vse adrenalinske navdušence še termalno formulo. V posebnih napihljivih blazinah se po dva v eni spustita po toboganu navzdol in tekmujeta s časom, kot tudi z dvema ostalima paroma, ki lahko sočasno ob prižgani zeleni luči pričneta z dirko.

058CB158-F298-11E1-8539-0E0966B94067

Preverili smo vse tri proge, ki so enako dolge in tako teoretično omogočajo dosežek enakega časa. Že po nekaj spustih pa vsakdo opazi, da je tobogan številka 1 v štartu počasnejši, nakar v zadnjem delu postane hitrejši. Ravno obratno je na toboganu številka 3, medtem ko je sredinski pač sredinski. Vsakomur zato svetujemo, da v želji po najboljšem času najprej ugotovi ali mu bolje ustrezajo hitri štarti ali hitrejši zadnji del spusta ter poskuša s tem izbrati progo, ki mu bo ustrezala. Kot že rečeno je izziv pri spustu še toliko večji, ker se spušča v dvojicah. Vsekakor je za rekorden čas nujno potrebna odlična usklajenost para.
 
V Termah Čatež so sicer čez poletje vsak dan v termalni dirki beležili najboljše rezultate dneva in nato meseca. Veliki finale, ko bo zmagovalec prejel 365 prostih vstopov, bo 8. septembra 2012.
 
Koliko je spust zanimiv preverite sami v spodnjem videu. Vsekakor pa se je večji užitek spusti v ženski družbi.
 

_______
Podatki:
 
Motor / pogon: 2.0x (2 človeški moči) / ročni
Poraba po ECE: ni podatka, odvisno od vročine
Zmogljivosti maks. / rekord: vedno hitreje / 14,4 sekund (se izboljšuje)
Teža: ni velika
Posoda za gorivo: odvisno od potnikov
Št. sedežev: 2
Prostornina prtljažnika: odvisno od prostornine žepov potnikov
 
Cena osnovne različice (otroci do 14. leta): 1 EUR po posebni ponudbi
Cena testnega vozila : 11 EUR*
*Cena velja za vstopnico za kopanje med tednom (vikendi 14,5 EUR), kamor spada tudi možnost spusta s termalno formulo.