Prva zmaga sezone za Lema Racing in Ivana Pulića!

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Sezona italijanskega Renault Clio pokala se je ta vikend nadaljevala na znamenitem dirkališču v Monzi. Dirkališče, ki trenutno velja za enega najhitrejših v Evropi je prineslo prvo zmago sezone za ekipo Lema Racing in Ivana Pulića. In to v kakšnem slogu … Prosti treningi so se za Lema Racing začeli katastrofalno. Ivan Pulić je na […]

Sezona italijanskega Renault Clio pokala se je ta vikend nadaljevala na znamenitem dirkališču v Monzi. Dirkališče, ki trenutno velja za enega najhitrejših v Evropi je prineslo prvo zmago sezone za ekipo Lema Racing in Ivana Pulića. In to v kakšnem slogu …

Prosti treningi so se za Lema Racing začeli katastrofalno. Ivan Pulić je na nevarnem dirkališču, ki je vzelo tudi že nemalo življenj, s svojim Cliom zletel v pesek druge šikane, temu pa je sledilo prevračanje, zaradi katerega je bil avtomobil močno poškodovan, Pulić pa je moral biti deležen pomoči uradnega osebja ob progi. A vendar, ekipa se ni predala in avtomobil je bil do popoldanskih kvalifikacij v voznem stanju, Pulić pa je uspel osvojiti 7. štartni položaj. Drugi adut Lema Racinga Željko Čumurdžić je kvalifikacije zaključil na 13. mestu.

Prva nedeljska dirka pa je prinesla popoln preobrat. Pulić je sicer začel nekoliko slabše in na začetku padel na 9. mesto, a se kaj kmalu začel prebijati v ospredje in s fantastičnimi manevri prehitevati tekmece. Ustavil se je šele ko je dosegel sam vrh in tam tudi ostal do konca dirke, kar je pomenilo prvo zmago zanj in Lema Racing v letošnji sezoni! Drugi je bil na koncu Simone Iacone, tretji pa Massimo Ferraro. Uspeh ekipe je dopolnil tudi Željko Čumurdžić z 11. mestom.

Željko Čumurdžić je prav tako dosegel zelo spodbuden rezultat, 7. mesto

Željko Čumurdžić je prav tako dosegel zelo spodbuden rezultat v močni italijanski konkurenci

Za dodatno mero veselja pa je Pulić poskrbel še na drugi dirki. Začel jo je z 8. štartnega položaja (vrstni red prvih osmih s prve dirke se obrne) in se zelo hitro prebil do tretjega. Celo dirko se je Pulić nato moral otepati napadov Massima Ferrara, na koncu pa sta oba uspela celo prehiteti Simoneja Melatinija, kar je pomenilo še en vrhunski rezultat – tokrat 2. mesto! Dirko je sicer dobil Oscar Nogues, Čumurdžić pa jo je zaključil na prav tako odličnem 7. mestu.

Naslednji izziv za ekipo Lema Racing in njene dirkače bo že konec tega tedna, ko sledi drugi tekmovalni vikend Renault Clio Eurocupa, tokrat na nemškem Nürburgringu.