Podjetje Volvo s sistemom Android Auto

Zanimivosti

Skupina Volvo se je pridružila zavezništvu Open Automotive Alliance z namenom, da voznikom omogoči uporabo operacijskega sistema Android s pomočjo svojega revolucionarnega vmesnika. Ta poteza je združila enega izmed najbolj naprednih avtomobilskih podjetij na svetu in dandanes najbolj popularni operacijski sistem za pametne telefone, ki ga razvija Google. Integracija Android Auto™ bo dodala novo razsežnost […]

Skupina Volvo se je pridružila zavezništvu Open Automotive Alliance z namenom, da voznikom omogoči uporabo operacijskega sistema Android s pomočjo svojega revolucionarnega vmesnika.

Ta poteza je združila enega izmed najbolj naprednih avtomobilskih podjetij na svetu in dandanes najbolj popularni operacijski sistem za pametne telefone, ki ga razvija Google.

Integracija Android Auto™ bo dodala novo razsežnost izkušnji voznika in potnikov v vozilu Volvo. Android Auto v Volvu preko velikega zaslona na dotik na osrednji konzoli vozila prinaša funkcionalnost in storitve, ki bodo takoj znane uporabnikom pametnih telefonov in tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android.
“Googlov pristop, osredotočen na uporabnika, in njegova uporaba tehnologije za izboljšanje vsakdana pomeni, da je Android Auto izvrsten dodatek k Volvovi izkušnji,” je dejal Håkan Samuelsson, predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Volvo Cars.

volvo-android

Naš poglavitni cilj je bil, da z Android Auto ustvarimo uporabniku prijazno okolje in našim kupcem ponudimo novo stopnjo povezljivosti ter dostopnosti pri uporabi njihovih mobilnih naprav. Obenem smo v vozilo prenesli digitalni ekosistem, ki ga naši kupci že uporabljajo, in tako povečali vrednost že obstoječim povezanim storitvam ter aplikacijam,” je dejal Håkan Samuelsson.

Android Auto bo omogočal dostop do iskanja Google Search, zemljevidov Google Maps, predvajalnika Google Play Music in posebej prilagojenih aplikacij drugih ponudnikov, kot je Spotify. Z vsemi telefonskimi aplikacijami bo moč upravljati preko glasovnih ukazov, tipk na volanskem obroču ali zaslona na dotik na osrednji konzoli vozila, kar zagotavlja tako varnost kot enostavnost uporabe sistema z Android Auto.
Zaslon podjetja Volvo uporablja pokončni format in omogoča hkraten prikaz vsebin Volvo Cars in Android Auto, kar pomeni, da uporabnikom ni potrebno preklapljati med obema sistemoma.

Android Auto bo na voljo v vseh novih vozilih Volvo, ki so načrtovana z uporabo nove prilagodljive proizvodne arhitekture (SPA), in bo prvič uporabljen v popolnoma novem XC90, ki bo javnosti predstavljen na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu.
V vseh novih modelih Volvo, ki bodo pri izdelavi uporabili novo arhitekturo, bo na voljo tudi povezljivost z Applovim CarPlay™. Slednje bo voznikom omogočalo, da bodo oba najbolj razširjena operacijska sistema za pametne telefone prikazali in uporabili na zaslonu vozila