PRK v Logatcu Humarju s Škodo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V nedeljo, 25. septembra 2011, se je na sončnem logaškem Blagomix racing parku odvijal paralelni relikros. Atraktivne dirke se je udeležila močna zasedba tekmovalcev iz različnih držav, ki je privabila številne ljubitelje bencinskih hlapov. Obiskovalci…

V nedeljo, 25. septembra 2011, se je na sončnem logaškem Blagomix racing parku odvijal paralelni relikros. Atraktivne dirke se je udeležila močna zasedba tekmovalcev iz različnih držav, ki je privabila številne ljubitelje bencinskih hlapov.

 
18FA8284-E820-11E0-AC93-F48865B94067Obiskovalci dirke so imeli veliko za videti, saj so se napeti boji odvijali v prav vseh divizijah, kot tudi v pokalu LEMA Grande Punto. V diviziji 1 sta se v finalu borila za zmago Gorazd Prosenc s Škodo Felicio 1.4 in Daniele Trani s Citroenom AX 1.4 GTI. Slednji je tudi na koncu slavil zmago. Tretji je bil Marjan Nagode z MG Z 105. V diviziji 2 sta se v finalu borila za zmago dva voznika ekipe LEMA. Zmagal je Slavko Zorman s pokalnim Renault Cliom, medtem, ko je drugo mesto pripadlo Matevžu Habjanu s Fordom Focusom. Po dirki je izjavil, da Focus še ni kos Cliu, vendar ga bodo do naslednje dirke še bolje pripravili. Tretje mesto je zasedel Bojan Makarovič z dirkalnikom Renault Megane.
 
V diviziji 3 se je bil napet boj med buggyji in Aleksom Humarjem v Škodi Fabii S2000. Tehnično izpopolnjeni dirkalnik se je težko kosal s preprostimi, a izredno lahkimi buggyji kar je botrovalo k atraktivnim vožnjam na nož. V finalu pa je vendarle uspelu Aleksu ugnati sicer izjemno hitrega Dejana Petriča. Tretje mesto je pripadlo Boštjanu Petrovčiču potem, ko je Jaku Marinšku – na 4. mestu – odpovedal zmogljivi Porsche 997 GT2.
 
V pokalu LEMA Grande Punto je nastopilo 10 tekmovalcev. Tudi tu se je najbolje odrezal Slavko Zorman pred Andrejem Makarovičem. Tretje mesto je dosegel Matevž Habjan. V pokalu pa je nastopil ponovno tudi Avstrijec Alfred Kramer, ki je zasedel peto mesto za četrtouvrščenim Antonom Bajcem.
 
foto: Boštjan Peternel