Ford Focus limuzina 2.0 TDCi Titanium

Ford, Testi

Na testu smo imeli družinsko vozilo Ford Focus v limuzinski izvedbi z dizelskim motorjem 2.0 TDCi in šest-stopenjskim ročnim menjalnikom! Vsa vprašanja in mnenja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili oziroma izrazili na našem forumu Avtomobilizem in F1 v za to namenjeni temi.

Kdor nima za Mondea ima za Focusa v limuzinski izvedbi?

 
Zgornje zgolj retorično vprašanje je morda še kako na mestu.
 
EC7DCFCC-2C07-11E2-A470-E7A465B94067Limuzinski Focus je v primerjavi s kombi-limuzinskoo različico bolj odrasel in večji, a ugotovili smo, da je malenkost manj uporaben. Zakaj? Ravno zaradi prtljažnika, saj ima kljub večji prostornini (petvratni Focus ponuja 363 litrov prostora) malo odprtino prtljažnika. Podobno hibo imajo tudi druge limuzine tega velikostnega razreda. A nekaterim je limuzinska oblika pač bolj pri srcu, v večini primerov pa to niso Slovenci, saj se tovrstni avtomobili najbolje prodajajo v Turčji ali ostalih kontinentih. Definitivno si je zato Focus naziv Avto leta zaslužil predvsem zaradi pet-vratne različice.
 
87AC46BE-297D-11E2-9523-E7A465B94067
 
O Focusu smo sicer že veliko pisali, ko smo imeli na testu karavansko različico. Tudi tu vse drži glede notranjosti. Pritoževati se ne moreš iz pozicije voznika. Sedi se dobro, prostora za prednja potnika je več kot dovolj – primerljivo celo z večjim Mondeom. Ogrevano vetrobransko steklo pa pride še kako prav, ko so temperature tako nizke kot sedaj.
 
Tokrat smo pod motornim pokrovom dobili spravljen 2,0-litrski dizelski pogonski agregat s 103 kW, ki je bil spojen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Že pri 1,6-litrskem motorju v karavanu se nad močjo nismo pritoževali, zadovoljni smo bili tudi s porabo. A še bolj nas je navdušil močnejši in večji dizelski agregat, ki je po ceniku dražji za približno 1.600 evrov. Pospešuje namreč še bolj tekoče, predvsem pa je bolj odziven na avtocesti pri višjih hitrostih. Tu se tudi izkaže z odlično porabo, ki je pri nas pokazala na dolgi relaciji pod 5,9 l/100km.
 
Morda pa bo mnoge zmotila precej visoka cena testnega modela, ki znaša več kot 27 tisoč evrov, a pozor. A spisek opreme je dolg, najvišji nivo opreme Titanium med drugim namreč ponuja tudi sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, uporaben sistem za zagon vozila brez ključa Ford Power, 16-palčna 11-kraka platišča iz lahke zlitine s pnevmatikami 215/55R16, sistem za zaznavanje prazne pnevmatike in še bi lahko naštevali.
 
Testen Focus pa je znal še sam parkirati, opozarjal na mrtvi kot vzvratnih ogledal, samodejno prilagajal hitrost glede na vozilo pred seboj, opozarjal na nenamerno menjavo smernega pasu, samodejno preklapljal med dolgimi in zasenčenimi žarometi, dokaj uspešno prepoznaval prometne znake in preprečeval možnost naleta pri nizkih hitrostih. Hja, obnašal se je kot veliki Mondeo in to je pohvalno. Če ste veliko na poti boste te priboljške še kako cenili.
 

966A8684-297D-11E2-B851-E7A465B94067

Aleš Poznič, drugi komentar:

A287F244-297D-11E2-A470-E7A465B94067“Ford Focus v limuzinski izvedbi je v notranjosti praktično identičen karavanski ali kumbi-limuzinski različici. Tako ne pogrešaš ničesar, razen morda dodatnih vrat, ki bi se odprla s skupaj steklom, za sicer volumensko velik prtljažnik. Kakšen otroški voziček bi že šel težje notri. Sedi se odlično, če govorimo o prednjih dveh sedežih. Sama ergonomija konzole pa mi ni bila pretirano pri srcu že, ko smo na testu imeli karavana. Zadaj pa se bodo višjerasli pritoževali nad prekratkim sedalnim delom – preverjeno na dolgi relaciji.
 
Poraba je ekonomična, brez pritožb. Motor deluje odlično, ponuja dovolj navora in ne proizvaja motečega dizelskega glasnega zvoka. Definitivno priporočam v ožji izbor med podobnimi limuzinami kot so še Volkswagen Jetta, limuzinska Mazda3, Chevrolet Cruze in po novem Peugeot 301

S foruma…

Na testu smo imeli družinsko vozilo Ford Focus v limuzinski izvedbi z dizelskim motorjem 2.0 TDCi in šest-stopenjskim ročnim menjalnikom! Vsa vprašanja in mnenja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili oziroma izrazili na našem forumu Avtomobilizem in F1 v za to namenjeni temi.

4v: Kako veliko odprtino imajo prtljažna vrata Focusa? Recimo v primerjavi s Chevroelt Cruzom in Volkswagen Jetto?
Iztok: Približno enako veliko odprtino imajo. Pri vseh teh limuzinah me moti, da se včasih vrata ne odprejo do konca (ne skočijo do konca ob odpiranju in tam obstanejo) in ob manjši nepazljivosti z glavo hitro zadaneš v njih.
 
kaj pa: Kaj pa sredinski naslon za roko, če ga ima, a se premika naprej in nazaj ter gor in dol, da se roka lažje odpočije?
Iztok: Testni Focus ima naslon za roko, ki pa se ga ne da nastaviti v različne položaje.
 
imam focusa: Imam Focusa in sem popolnoma zmedena s tempomatom, ki sam zavira. Kako uporabljaš tempomat na avtocesti in kako v mestu?
Iztok: V mestu niti ne uporabljam tempomata, ampak limitator. Gumb na volanskem obroču kjer je tempomat pritisnite višje proti volanu in vključili boste limitator. Nastavite si maksimalno željeno hitrost do katere boste lahko pospeševali. V kolikor boste želeli peljati hitreje od določene hitrosti ali izklopite z gumbom limitator ali pa pohodite stopalko za plin do konca.
Tempomat v Focusu uporabljam na avtocesti tako, da nastavim željeno hitrost, recimo 135 km/h. Nastavim najdaljšo razdaljo (včasih tudi manj, odvisno od gneče) kjer Focus prične samodejno prilagajati hitrost pred seboj vozečemu vozilu. Ko se približujem avtomobilu pred seboj pustim zavoro pri miru, saj sam pravočasno prilagodi hitrost. Seveda to še ne pomeni, da nisem zbran. Še vedno je potrebno spremljati dogajanje okoli sebe, le lažja je vožnja.
Če pritisnete na zavoro, avto prične normalno zavirati, tempomat pa se za ta čas preklopi na “pavzo”. Podobno je s plinom, če ga dodate, normalno pospešujete in nato samo spustite plin, da se hitrost ustavi na nastavljeni, ki jo bo Focus držal naprej. 
Med vklopljenim tempomatom lahko brez težav prestavljate. Na Focusu sem imel recimo nastavljeno hitrost na 130 km/h in mi je hitrost, ob pritisku gumba za znižanje hitrosti, brez težav spustil na 50, ker je s takšno hitrostjo vozil avtomobil pred menoj. Jaz sem torej hitrost uravnaval z gumboma in medtem prestavljal navzdol in nato navzgor, ko je avto pospeševal.
 
Rita: Kako se sedi zadaj?
Iztok: Na zadnji klopi je nekoliko kratek sedalni del, kar je v bistvu moteče le na daljših vožnjah za ljudi večje od 180 cm.
 
_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 2.0 TDCi (103 kW/140 KM, 320 Nm) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 6,3 / 4,2 / 5,0 l (CO2: 129 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 209 km/h / 9,0 sekund
Dolžina / širina / višina: 4534 / 1823 / 1484 mm
Medosna razdalja: 2613 mm
Teža: 1429 kg
Posoda za gorivo: 53 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 421 l
 
Osnovna cena modela (1.0 EcoBoost, Trend): 13.080 EUR
Cena testnega vozila brez dodatne opreme: 20.160 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 27.485 EUR