FWD za Opel Insignio Country Tourer

Aktualno, Novosti

Nova Opel Insignia Country Tourer, avtomobilska pustolovka z vpadljivim in dinamičnim dizajnom ter vrhunskimi voznimi lastnostmi, je sedaj na voljo tudi s prednjim pogonom.

Insignia Country Tourer

Nova Opel Insignia Country Tourer, avtomobilska pustolovka z vpadljivim in dinamičnim dizajnom ter vrhunskimi voznimi lastnostmi, je sedaj na voljo tudi s prednjim pogonom.

Insignia Country TourerRobusten karavan srednjega razreda poganja motor 1.6 ECOTEC nove generacije z ne posrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom, z največjo močjo motorja 125 kW/170 KM, oziroma dvolitrski turbo dizelski motor z največjo močjo 120 kW/163 KM. Tako imajo Insigniini navdušenci, ki jim je všeč tipičen terenski dizajn z zaščito dna, izbočenimi blatniki in bočnimi obrobami in dvema izpušnima cevema (1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo), a ne potrebujejo pogona 4×4, na voljo novo možnost s prednjim pogonom, za katero sta značilna manjša poraba goriva in manjši izpust CO2 v primerjavi z različico s pogonom na vsa kolesa. Kupci so ob tem deležni tudi posebej privlačne vstopne cene, ki v Sloveniji znaša 29.880 evrov. Med primeljivima motorjema razlika v ceni med Insignio Country Tourer s pogonom 4×4 in 4×2 znaša 3.900 evrov.

»S prednjim pogonom smo Insignio Country Tourer, našo predstavnico v srednjem razredu, naredili še bolj privlačno za kupce,« pravi Peter Christian Küspert, član upravnega odbora Opla, zadolžen za prodajo. »Naša pustolovka naredi močan vtis z zmogljivostno podobo, s prednjim pogonom pa pritegne tudi tiste kupce, ki si želijo tipičnega sloga Country Tourerja, a se z avtomobilov vozijo le v mestu in na avtocestah.«

 Insignia Country Tourer

S prednjim pogonom, ročnim šeststopenjskim menjalnikom in sistemom Start/Stop porabi Insignia Country Tourer 2.0 CDTI le 4,5 litra plinskega olja na 100 km, kar je približno za 20 odstotkov manj v primerjavi z različico s pogonom na vsa kolesa. To nima le pozitivnega vpliva na stroške za gorivo, marveč tudi pozitiven vpliv na okolje. V ozračje namreč izpusti le 119 g CO2/km, s čemer nosi Insignia Country Tourer 2.0 CDTI v Nemčiji najboljšo oceno energetske učinkovitosti A+.