Iztok: Chevrolet Impala 3.6 LTZ Automatic

Blog, Chevrolet, Testi

Ko sem proti zaključku leta 2013 bival nekaj dni v hitro razstočem mestu Dubaj me je seveda premamila misel, da bi se po teh cestah, ulicah, tudi sam zapeljal. S čim?

Ko sem proti zaključku leta 2013 bival nekaj dni v hitro razstočem mestu Dubaj me je seveda premamila misel, da bi se po teh cestah, ulicah, tudi sam zapeljal. S čim?

Da bi se vozil v stilu, so mi pri Chevroletu velikodušno ponudili v roke več kot primerno limuzino višjega razreda, Chevrolet Impalo, z bencinskim 3,6-litrskim pogonskim agregatom in najvišjo stopnjo opreme LTZ.

chevrolet impala 3.6 ltz 2013

chevrolet impala 3.6 ltz 2013Gre se za avtomobil velikostnega razreda BMW serije 5Mercedes-Benza razreda E ali pa Audija A6. Cenovno je ugodnejši od konkurence, saj se cene Impale gibljejo že od dobrih 27 tisoč evrov dalje! Tudi po zaslugi slovenskih davkov je denimo manjši model Malibu z osnovno opremo in dizlom v nosu približno enako ocenjen na sončni strani Alp kot osnovna Impala v Dubaju! Povrh vsega v Impali dobite za ta denar resnično ogromno. Pri opremi LTZ ste deležni vseh dodatkov, kot je denimo usnjena notranjost ter hlajenje sedežev, napreden potovalni računalnik MyLink z navigacijo prikazano na 8″ LCD na dotik občutljivem zaslonu, popolno varnostno zaščito, ksenon žarometi, ogromno kroma, dvopodročno klimatsko napravo, skriti prostorček za radiem in še bi lahko našteval. Zastopnik ponuja še tri letno garancijo oziroma do 100.000 prevoženih kilometrov.

Pri tem avtomobilu sem ves čas pogrešal le zadnji pogon. Pač percepcija do velikih ameriških avtomobilov naredi svoje. Pod motornim pokrovom je šestvaljnik ponujal 227,4 kW moči (305 KM), kar je poskrbelo za dobre pospeške, ki so se s pomočjo udobnega šest-stopenjskega ročnega menjalnika prenašali na asfalt med Dubajem in Abu Dhabijem. Potovanje z Impalo je udobno. Kar pa je v Dubaju zelo pomembno – če se z njo voziš – nekaj veljaš. Predstavljaš uspešneža, kljub temu, da nimaš v rokah volanskega obroča kakšnega Ferrarija, Aston Martina ali Porscheja. Dubaj je mnogo več, kot le ti superšportni avtomobili. Dubaj je poleg turizma predvsem tudi poslovni svet, ki povezuje zahod in vzhod.

chevrolet impala 3.6 ltz 2013

chevrolet impala 3.6 ltz 2013 iztok voziŽe aprila sem v Dubaju, takrat kot pešec, opazoval tamkajšnji promet. Hupanje je precej pogosto, a ko se ga privadiš ti je v pomoč. Vozniki s tem opozarjajo nase, taksisti pritegnejo pozornost in verjamem, da je zaradi tega lahko tudi manj nesreč. Pet pasov v eno smer morda za marsikoga deluje najprej “bav-bav”, vendar menjava le teh ni problematična. Uvrstiš se na tistega, kjer dosegajo vozniki približno isto hitrost kot sam. Težja je navigacija, saj so odcepi pogosto prepleteni bolj kot, hmmm, ne najdem primerne besede. Tako, da navigacija v tem primeru še kako prav pride.

Nad avtomobilom pa je bila navdušena tudi Nastja. Kaj češ lepšega?  Sam pa se že veselim naslednje avtomobilistične izkušnje v Dubaju.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.