Czčcčž

Aktualno, Novosti

Po Coltu CZT in CZ3 prihaja novi z oznako CŽČ… oprostite CZC. Tile C-ji in Z-ji hitro zmotijo nepazljivega bralca, ki v bistvu povedo, da je novi Colt cabrio-coupe s privlačnim dizajnom in zanimivim motorčkom….

Po Coltu CZT in CZ3 prihaja novi z oznako CŽČ… oprostite CZC. Tile C-ji in Z-ji hitro zmotijo nepazljivega bralca, ki v bistvu povedo, da je novi Colt cabrio-coupe s privlačnim dizajnom in zanimivim motorčkom. Pri obliki je imela prste vmes slovita italijanska dizajnerska “pisarna” Pininfarina.

Že dve leti je preteklo od predstavitve prenovljenega Colta, ki postaja vse bolj priljubljen med slovenci. Dve leti nas tudi že “rajcajo” pri Mitsubishiju glede novega Colta kabrioleta, ki je sedaj končno tu. A je lep?! Kot je bilo že omenjeno v uvodu je pri obliki sodeloval Pininfarina z MMC in Mitsubishi Design Europe. Končni izdelek je lep majhni kabriolet s kovinsko streho. Osnovne linije povzema po svojem bratcu “navadnemu” Coltu. Zadek, kamor se zloži streha, je precej visok in zaokroži celoten vtis na avtomobilček, kot da hoče biti visok frajerček in konkurirati ne Peogeotu 206 cc, temveč kar Mercedesu SLK-ju.

Osnova Colta CZC izhaja iz petvratne različice in ne trivratne, kar se pozna v prostornosti vozila. Medosna razdalja dveh metrov in pol omogoča potovanje štirim potnikom (2+2). Prtljažnik tudi ob odprti strehi zaradi visokega zadka omogoča dovolj prostora za žensko navlako in pomembne moške predmete.

Na voljo bo z 1,5 litrskim motorjem (109 KM) ter isto velikim motorjem, a podkrepljenim s turbinskim polnilnikom. Takšna kombinacija omogoča kar 150 konjskih moči in 202 km/h najvišje hitrosti. Od 0 do 100 km/h pospeši v 8,4 sekundah.

Glede na to, da res deluje kot, da želi v ovinku prehiteti Mercedesa SLK-ja se bo moral mali Colt CZC sprijazniti in konkururati Peugeotu 206 cc in podobnim. Uradno ga bodo predstavili na prihajajočim Ženevskem avtosalonu.