Novo doma: Toyota RAV4 IV. gen.

Aktualno, Novosti

V Sloveniji se te dni pričenja prodaja nove – četrte – generacije Toyote RAV4. To je tisti terenec, ki je v bistvu pri nas, kot tudi po Evropi, začel dvig tega segmenta vozil. RAV4 je oral ledino in pomagal ostalim konkurentom, da so se prijeli in postali všečni in željni pri ključnih kupcih, ki tovrstna […]

V Sloveniji se te dni pričenja prodaja nove – četrte – generacije Toyote RAV4.

RAV4 ima lahko elektronsko nadzorovan štirikolesni pogon, ki je povezan še z dinamičnim voznim programom SPORT.

RAV4 ima lahko elektronsko nadzorovan štirikolesni pogon, ki je povezan še z dinamičnim voznim programom SPORT.

To je tisti terenec, ki je v bistvu pri nas, kot tudi po Evropi, začel dvig tega segmenta vozil. RAV4 je oral ledino in pomagal ostalim konkurentom, da so se prijeli in postali všečni in željni pri ključnih kupcih, ki tovrstna vozila večinoma uporabljajo za vožnjo po mestu. A z vzponom drugih in z malce zaspanosti Toyote je RAV4 povsem izgubil svojo prednost. Bo z novo generacijo drugače? Vsekokar je novi RAV4 bistveno opaznejši, zgleduje se celo s tistimi modeli pri sorodni znamki Lexus.

Novi RAV4 je sedaj dolg 4,57 metra in z medosno razdaljo 2,66 metra daje dobro osnovo za prostorno notranjost. Obračalni krog tega terenca znaša 10,6 metra. Prtljažnik je sedaj velik 547 litrov, s podrtjem zadnje sedežne klopi pa ga je mogoče povečati na 1746 litrov. 

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski motor v ponudbi je 2.0 s 111 kW in s 167 g/km izpusti CO2
– Dizelska motorja sta 2.0 D-4D (91 kW/124 KM) s porabo 4,9 l/100 km in 2.2 D-CAT(110 kW/150 KM)
– Štirikolesni pogon je mogoč le pri močnejši dizelski različici
– Mogoče je izbirati med ročnim ali samodejnim menjalnikom
– Nivoji opreme so Active, Limited, Elegant in Executive
– V opremi Active je med drugim že vključeno: klimatska naprava s protiprašnim filtrom, vhod AUX in USB za prenosne predvajalnike, prednji meglenki, 17-palčna jeklena platišča s pokrovi, LED dnevne luči, HAC (Hill Assist Control), sistem pomoči pri speljevanju v klanec, Stop & Start sistem samodejnega ugašanja in zagon motorja (samo 2,0 dizel), sistem nadzora tlaka v pnevmatikah, ipd.

RAV4 je v dolžino zrasel za dobrih dvajset centimetrov, v širino pa za tri.

RAV4 je v dolžino zrasel za dobrih dvajset centimetrov, v širino pa za tri.

Med največje konkurente Toyote RAV4 sodijo Opel Antara, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Volkswagen Tiguan in Mazda CX-5. Do konca letošnjega leta naj bi uspeli v Sloveniji prodati 150 vozil in s tem doseči 6 odstotni tržni delež v segmentu.

To jim bo uspelo z relativno dobro cenovno pozicijo med SUV-i pri nas. Za 25.900 evrov je mogoče naročite RAV4 z bencinskim motorjem in opremo Active, medtem ko vas bo največ stal dizelski RAV4 z opremo Executive in 2,2-litrskim motorjem za katerega želijo 37.600 evrov.