Novo doma: Renault Megane RS (tretja generacija v boju z najostrejšo konkurenco doslej)

Novo doma

Čas je za tretjo generacijo Renaultsportovega Meganea, ki se bo spopadel z vse ostrejšo konkurenco v t. i. “high performance” C-segmentu.

Ob lansiranju prve generacije “dirkaškega” Meganea leta 2004, “high performance” C-segment še zdaleč ne bil tako natrpan kot danes. Mimogrede, ta avtomobil je kot prvi Renaultov produkt v svoji kategoriji podrl rekord na Nürburgringu (8 min. 17 s.).

Današnji (ne)posredni konkurenti Meganeu RS:

Ford Focus RS
– Seat Leon Cupra
Honda Civic Type R
– Volkswagen Golf R
Hyundai i30 N
Peugeot 308 GTI
– Mercedes-Benz A45 AMG

Seznam je že sam po sebi zelo zgovoren in priča o tem, da je Renault Sportove inženirje čakalo zahtevno delo. Za začetek so kupcem ponudili različici TCe 280 z ročnim, šeststopenjskim in TCe 280 EDC s “samodejnim” dvosklopčnim menjalnikom. A pravi “petrolheadi” se že veselimo jeseni, ko na trg prihaja tista bolj brutalna različica – Trophy 300.

RS je v primerjavi z različico GT spredaj za 60 in zadaj za 45 milimetrov širši. Podvozje je 5 milimetrov nižje. Prednja maska vozila je bolj agresivna: Odbijač je širši, ponovno lahko opazimo t. i. F1 letvico. Vozilu so dodani še R.S. Vision žarometi, ki služijo kot meglenke, luči za ovinek, ali pa pomagajo dolgim lučem. Proizvaja jih Hella, ki jih je tudi razvila.

Od strani je moč opaziti posebne reže, ki skrbijo za malo bolj športen dizajn, na pragovih pa črni letvici. Zadnji spojler je nekoliko podaljšan in dopolnjuje velik difuzor ter obrobo sredinskega izpuha v obliki trapeza.

Voznikovo delovno okolje je precej podobno različici GT. Opazimo lahko aluminijaste stopalke ter dve veliki obvolanski ročici za prestavljanje. Sistem R-Link je bil prenovljen. Prednja sedeža sta športna z veliko bočne opore, od jeseni pa bodo na voljo tudi posebni, dirkaški sedeži Recaro.

Novi Megane RS je edini avtomobil v segmentu, ki lahko zavije na vsa štiri kolesa, saj je opremljen s sistemom 4control. Do 60 km/h se zadnja kolesa obračajo protismerno glede na prednja, kar omogoča večjo agilnost, nad to hitrostjo pa v enako smer za večjo stabilnost. Ko prestavimo v način R.S. se hitrostna meja dvigne na 100 km/h.

Druga novost na podvozju Meganea RS so hidravlične blokade hoda vseh štirih blažilnikov. Gre za tehnologijo, ki izhaja iz relija in so jo pri Renaultu prvič pripravili za Clia razreda R3T. Ta tehnologija ob močnem udarcu s pomočjo hidravlike omogoča, da se hod amortizerjev progresivno zmanjšuje. To v praksi pomeni manj poskakovanja vozila pri dinamični vožnji, oz. več udobja ob vsakodnevni uporabi.

Novi Megane RS je na voljo s podvozjem Sport ali Cup. Tako lahko kupci izbirajo med dvema tipoma voznih lastnosti, ki sta plod različnih nastavitev in parametrov (vzmeti, blažilniki, blokade hoda, togost stabilizatorja). Še bolj dirkaško orientirano podvozje Cup je prilagojeno za intenzivno športno rabo in še zlasti za vožnjo po dirkališčih, zato ima za 10 odstotkov trše blažilnike in nov diferencial Torsen z mehansko delno zaporo.

Premer prednjih zavornih kolutov je povečan na 355 mm (+ 15 mm v primerjavi s predhodnikom). S podvozjem Cup so za doplačilo na voljo zavorni koluti iz kombinacije aluminija in litega železa, ki težo vsakega kolesa zmanjšajo za 1,8 kg, hkrati pa se med intenzivno rabo boljše hladijo. Pri zaviranju je uporaben tudi sistem, ki ob držanju leve obvolanske ročice za prestavljanje za vas samodejno (optimalno) opravi z “downshifti”.

Novega Meganea RS poganja nov turbomotor, ki je plod razvoja naveze Renault-Nissan. Gre za 1.8-litrski agregat, ki v trenutni različici razvije maksimalnih 280 KM pri 6.000 obratih na minuto. Največji navor znaša 390 Nm pri 2.400 obratih na minuto. Z različico Trophy bo Megane pridobil še dodatnih 20 KM ter 10 Nm navora.

Voznik lahko nastavlja različne načine vožnje. S pritiskom na gumb R.S. drive omogoči športen način vožnje. Če gumb pridržimo dalj časa, avtomobil preklopi v način “race”, ki izklopi tudi asistenčne sisteme. Na R.S. monitorju lahko medtem nadziramo podatke, ki jih pridobiva prek 40 različnih tipal. Sistem vozniku nudi še več informacij kot prejšna generacija vozila. Na voljo sta R.S. monitor in R.S. monitor Expert, ki ga lahko povežemo s pametnim telefonom ali Go-Pro kamero.

Pri različici Trophy bo serijska tudi Cup šasija, ki je sedaj še opcijska. Ta je za 10 % trša, z njo pa prihaja tudi mehanska zapora diferenciala.

Novi Megane RS se bo prodajal v petdesetih državah po vsem svetu. Glede na preteklo generacijo pri Renaultu pričakujejo, da bodo najpomembnejši trgi Francija, Nemčija, Avstralija, Japonska in Velika Britanija. Vozilo bodo izdelovali v Palencii v Španiji, začetna cena na slovenskem trgu pa znaša 29.390 evrov (za različico z ročnim menjalnikom), na katero pri Renaultu nudijo še dodatnega tisočaka popusta.