Kia predstavila Niro EV z dosegom 380 kilometrov

Aktualno, Novosti

Družba Kia Motors je na mednarodnem avtomobilskem salonu v južnokorejskem Busanu razkrila svoj novi model Niro EV. Povsem električni avtomobil, z električnim dosegom do 380 kilometrov, združuje zmogljivosti križanca s pogonom z ničelnimi emisijami. Korejski debi konceptov SP in Stinger GT Wide Body Poleg Nira EV Kia Motors na avtosalonu v Busanu razkriva še dve […]

Družba Kia Motors je na mednarodnem avtomobilskem salonu v južnokorejskem Busanu razkrila svoj novi model Niro EV. Povsem električni avtomobil, z električnim dosegom do 380 kilometrov, združuje zmogljivosti križanca s pogonom z ničelnimi emisijami.

Korejski debi konceptov SP in Stinger GT Wide Body

Poleg Nira EV Kia Motors na avtosalonu v Busanu razkriva še dve vozili. Koncept Kia SP – prvič predstavljen na salonu v Indiji – v Busanu doživlja korejsko premiero in nakazuje prihodnjo oblikovalsko vizijo Kiinih športnih terencev. Kia Stinger GT Wide Body, ki v Južni Koreji prav tako doživlja premiero, pa je bil prvič predstavljen na lanskem sejmu SEMA v Las Vegasu.

V Koreji naprodaj ob koncu leta 2018

Prodaja Nira EV se bo pričela kmalu po salonu v Busanu – že ob koncu tega leta v Koreji, v začetku 2019 pa tudi na ostalih trgih. Ko je Niro leta 2016 pričel svojo prodajno pot, so inženirji pri njegovi platformi predvidevali uporabo različnih pogonov. Niro EV z baterijami in električnim pogonom tako omogoča enega najdaljših dosegov električnih vozil.

Futuristični dizajn, ki ga je navdihnil koncept Niro EV

Od obstoječega hibridnega Nira in priključnega hibrida Niro se razlikuje s posebnimi oblikovalskimi potezami. Zunanji videz Nira EV, ki je svoj navdih našel v konceptu Niro EV, prvič predstavljenem na letošnjem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu, temelji na prečiščenem oblikovalskem konceptu. Njegova motorna maska, ki spominja na tigrov nos, prinaša vgrajeno vtičnico za polnjenje, z vgraviranim logom Nira. Spremenjene zračne reže in nove LED dnevne luči v obliki puščic v kombinaciji s svetlo modrimi poudarki puščajo poseben vtis. Niro EV se vozi na novih 5-krakih 17-palčnih aluminijastih platiščih, na katerih se nahaja tudi Kiin sistem regenerativnega zaviranja. Spremenjeni zadnji odbijač ima podobne svetlo modre poudarke kot jih najdemo na sprednjem delu vozila, medtem ko nove LED zadnje luči dajejo Niru EV značilen svetlobni podpis.

Notranjost, tokrat prvič predstavljena javnosti, se razlikuje od ostalih različic Nira, saj prinaša nove pripomočke in oblikovalske elemente. Armaturna plošča je dobila novo svetlo modro osvetlitev, ki se prenaša z zunanjosti, medtem ko je oblika sredinske konzole poenostavljena zaradi namestitve shift-by wire menjalnika – tako je Niro EV postal prvi Kiin model v Evropi s prestavno ročico brez mehanske povezave.

Nirov 7,0-palčni zaslon na dotik z vmesnikom HMI (human-machine interface) ostaja v osrčju armaturne plošče, a je posodobljen zaradi narave električnih vozil. Novi informacijsko-zabavni sistem lastnikom omogoča iskanje bližnjih polnilnih mest in spremljanje stopnje napolnjenosti ter razpoložljivega dosega baterije. 7,0-palčni LCD zaslon s števci – ki je pri Niru EV prav tako edinstven – voznikom med vožnjo omogoča preverjanje informacij o vožnji in pogonu. Spremenjena sredinska konzola je dobila več prostora za shranjevanje manjših predmetov in pa brezžično polnjenje mobilnih naprav. Lučka, ki se nahaja na vrhu armaturne plošče, prikazuje stanje napolnjenosti med polnjenjem. To lastnikom omogoča, da od zunaj hitro vidijo stanje, brez vstopanja v vozilo.

380-kilometrski doseg

Opremljen z litij-polimerno baterijo z zmogljivostjo 64 kWh bo Niro EV zmožen prevoziti več kot 380 kilometrov z enim polnjenjem. Niro EV potrebuje 54 minut, da preko 100-kilovatnega priključka 80-odstotno napolni baterijo. Kupci si bodo lahko omislili tudi različico z zmogljivostjo 39,2 kWh, ki ima z enim polnjenjem doseg do 240 kilometrov.

Moč preko prednjih koles dovaja motor z močjo 150 kW (204 KM), ki proizvaja 395 Nm navora, razpoložljivih takoj, ter Niru EV omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 7,8 sekundah. Baterijski sklop je nameščen pod prtljažnim dnom, kar križanca zaradi središča gravitacije na cesti naredi bolj podobnega limuzinam ali kombilimuzinam.

Korejski debi koncepta Kia SP

Koncept Kia SP, ki je na nedavnem avtosalonu v New Delhiju prvič predstavil oblikovalsko vizijo Kiinih športnih terencev, se na salonu v Busanu prvič predstavlja tudi domačemu južnokorejskem trgu.

Njegov širok ‘obraz’ s širokimi vodoravnimi linijami okrog dolgega motornega pokrova, ki povezujejo žaromete s satenasto kromano motorno masko, usmerja pozornost proti novi različici Kiine edinstvene maske v obliki tigrovega nosu. Dodatne luči, postavljene nad žarometi, so postavljeni znotraj maske. Bočne enojne linije, ki se raztezajo od motornega pokrova do prtljažnika, skušajo v kombinaciji z gladkimi in  elegantnimi karoserijskimi ploščami ustvarjati športen videz.

Notranjost koncepta SP prinaša širok LCD informacijsko-zabavni sistem, ki se razteza od sredinske konzole do okroglih merilnikov pred voznikom. Ta visokotehnološki videz se ujema z vodoravnimi linijami vzdolž armaturne plošče in dizajnom zunanjosti. Prozorni materiali z osvetljenim ozadjem so uporabljeni po vsej kabini.

Od sejma SEMA do Busana – Stinger GT Wide Body

Stinger GT Wide Body, prvič predstavljen leta 2017 na sejmu predelovalcev (SEMA) v Las Vegasu, v Busanu prav tako doživlja korejsko premiero. Vozilo, ki je reinterpretacija Kiine fastback športne limuzine, so za naročnika Kia Motors America predelali v znani delavnici West Coast Customs v Kaliforniji.

Stinger GT Wide Body, ki je našel navdih pri dirkalnih GT vozilih iz 1970-ih, izstopa z zajetnimi odbijači. Koncept, ki ima nižje vzmetenje (spredaj za 36 mm, zadaj za 31 mm), se pelje na 21-palčnih kovanih platiščih Keen.

Karoserija Stingerja GT Wide Body je pobarvana s plastmi biserno modre kovinske barve. V notranjosti so sedeži prevlečeni s posebnim modrim usnjem, armaturna plošča je oblazinjena z ročno všitim sivim usnjem, volanski obroč odet v alcantara usnje, sredinska konzola pa je v sijoči črni barvi.