Novo doma: Ford Focus RS, ki je že osvojil srca Slovencev

Novo doma

Srca mnogih in denarnice 29 ljubiteljev strupenega, zdaj že kultnega Fordovega Focusa RS. Za 39.900 evrov, kolikor je treba odšteti za najbolj brutalnega Focusa do zdaj, Ford obljublja vrhunsko uživanje v vožnji. Delček tega, kar je pomagal razviti tudi Ken Block, smo okusili na gorenjskem letališču Lesce. 6500 kupcev v Evropi – večina jih bo […]

Srca mnogih in denarnice 29 ljubiteljev strupenega, zdaj že kultnega Fordovega Focusa RS. Za 39.900 evrov, kolikor je treba odšteti za najbolj brutalnega Focusa do zdaj, Ford obljublja vrhunsko uživanje v vožnji. Delček tega, kar je pomagal razviti tudi Ken Block, smo okusili na gorenjskem letališču Lesce.

6500 kupcev v Evropi – večina jih bo na svoj dragoceni primerek, ki ga izdelujejo v Valencii, čakala nekaj mesecev – bo lahko uživalo v inovativnem Fordovem športnem štirikolesnem pogonu iAWD ter naprednih športnih tehnologijah, med katerimi sta najbolj atraktivna t. i. “drift mode” ter v segmentu športnih kombilimuzin vse bolj uporabljani “launch control”.

Focus RS je eden najbolj zaželenih športnih avtomobilov ta hip

Focus RS je eden najbolj zaželenih športnih avtomobilov ta hip

Srce novega Focusa RS je Fordov največji Ecoboost motor, ki premore 2,3 litra delovne prostornine. Iz njega so Fordovi inženirji iztisnili 350 konjskih moči, kar je dovolj za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v zgolj 4,7 sekunde. Največja hitrost znaša 266 kilometrov na uro.

Najhitrejši serijski Focus do zdaj

Najhitrejši serijski Focus do zdaj

Da se moč motorja kar najbolj učinkovito prenaša na asfalt skrbi Fordov inteligentni štirikolesni pogon, ki z dinamičnim nadzorom vektorjev navora skrbi za optimalno razporeditev moči in s tem čim hitrejšo vožnjo, oz. izstop iz ovinka. Za novega Focusa RS je značilen značaj vožnje, ki jo poznamo iz avtomobilom s pogonom na zadnji kolesni par, čemur botruje krmilnik v zadnji pogonski enoti, ki lahko zadnji osi dodeli 70 odstotkov navora.

FocusRS in Mustang-6

“RWD” značaj?

K agresivni podobi novega Focusa RS največ prispeva samo oblikovanje vozila, ki je podrejeno “dirkaški” funkcionalnosti. Za čim manjši količnik zračnega upora je bil optimiziran prednji del avtomobila. Ta vsebuje tudi velike odprtine za hlajenje motorja ter zavor. Na zadku avtomobila je moč opaziti usmerjevalnik zraka ter difuzor, ki še dodatno pripomoreta k stabilnosti pri športni vožnji.

FocusRS in Mustang-2

Maska je podrejena dirkaški funkcionalnosti

Prisilno polnjeni pogonski agregati, ki so danes prisotni že v domala vseh športnih kombilimuzinah, ne slovijo kot najglasnejši. Zato se praktično vsi proizvajalci trudijo z različnimi tehnologijami svojim avtomobilom povrniti tudi draž športnega zvoka. Tudi Focus RS ni izjema, saj vam brbotanje in pokanje iz dveh izpušnih cevi zagotovo pričara nasmeh na obraz.

Prvi vtis z novim Fordom Focusom RS je fantastičen, prav tako pa je avtomobil odlično sprejet tudi med slovenskimi ljubitelji športnih vozil. To lahko sodimo tako po spletnem odzivu, ko je govora o novemu RS, kot po številu naročil, ki je preseglo Fordova pričakovanja.