Novo doma: Mercedes-Benz razred S

Aktualno, Novo doma, Novosti

Še nikoli se ni zgodilo, da bi bila avtomobilska ikona, kot razred S nedvomno je, tako povezana s Slovenijo. Pod njeno markantno podobo je namreč podpisan Robert Lešnik, najuspešnejši slovenski avtomobilski oblikovalec.

Še nikoli se ni zgodilo, da bi bila avtomobilska ikona, kot razred S nedvomno je, tako povezana s Slovenijo. Pod njeno markantno podobo je namreč podpisan Robert Lešnik, najuspešnejši slovenski avtomobilski oblikovalec. 

1000092_1948935_1024_683_13C756_13

Ob predstavitvi razreda S se vedno govori v presežkih. To je avtomobil, ki vedno postavlja standarde in napoveduje avtomobilski razvoj. Zgodovina razreda S je dolga in enako dolg je tudi seznam inovacij, ki jih je prinesel razred S. Leta 79 je bil to ABS, leta 81 Airbag, leta 93 ESP, 95 parkirni senzorji, 99 v ogledala vgrajeni smerniki. Vse to so pomembne inovacije, ki danes krasijo prav vsak avtomobil. 

Mercedes-Benz S-Klasse Skizzen (W 222) 2013

Tokratna predstavitev novega razreda S je potekala z eminentnim gostom, Robertom Lešnikom. Njegov entuziazem in ljubezen do avtomobila, ki ga je ustvaril, se vidi že na prvi pogled. Ob vsakem detajlu, ki ga z veseljem razloži, se mu zasvetijo oči. Vse skupaj izgleda na las podobno razlagam preminulega Steva Jobsa, ko je prestavljal kakšno Apple novost. “Zaradi zavihka na stranski ploskvi zadnjih luči, ki opravlja funkcijo majhnega usmerjevalnika zraka in ki ga 99% ljudi sploh ne opazi, sem bil v vetrovniku kar desetkrat” je slikovito opisal v kakšne detajle se spušča najstarejša avtomobilska znamka na svetu. In ti detajli opravljajo svoje delo, da je voznik čim manj obremenjen z vožnjo. “Najboljših rešitev ljudje pogosto sploh ne opazijo. Moja žena tri leta ni opazila, da med vožnjo po dežju sprednja stranska šipa ostaja suha. Vse to je dizajn” entuziastično doda Robert. Veliko elementov za novi razred S, pa so uspeli črpati iz bogate zgodovine. 

Mercedes-Benz S-Klasse Skizzen (W 222) 2013

Robert Lešnik "Količnik zračnega upora S-a je 0,23. Tekmeci ne morejo pod 0,26. Skrivnost je v zadku."

Robert Lešnik “Količnik zračnega upora S-a je 0,23. Tekmeci ne morejo pod 0,26. Skrivnost je v zadku.”

Kaj torej prinaša razred S, da so ga pri Mercedes-Benzu in novinarji okronali za najboljši avto na svetu? Prvič so razred S oblikovali na podaljšani različici. Oblikovanje je Robert slikovito opisal: “prvič je imelo oblikovanje podaljšane izvedbe prednost pred običajno. Zaradi zahtev azijskih trgov. Tam so nori na dolge avtomobile. Včasih se to ponesreči. Le poglejte si podaljšano Panamero.” Avtomobil s predhodnikom nima prav ničesar skupnega. Avtomobil so povsem na novo zasnovali in pri vseh pogledih naredili korak naprej. Izbrani materiali v notranjosti se spogledujejo z najprestižnejšimi maloserijskimi avtomobili. Razred S namreč hkrati še nadomešča znamko Maybach, ki jo je koncern Daimler opustil. Tokratni S ima najboljši količnik zračnega upora v tem razredu, kar je posledica oblikovanja zadka in testiranj v novem vetrovniku, ki ga Mercedes-Benz oddaja tudi drugim avtomobilskim znamkam. Svetovna inovacija je Magic body control podvozje. Gre za hidravlično podvozje, ki ga krmili 3D stereo kamera in skrbi, da je kabina nenehno poravnana in vožnja kar se da udobna. Trenutno je to tudi najbolj varen avtomobil na svetu. Mercedes je namreč poskrbel za kopico inovativnih sistemov, ki so prvič vgrajeni v serijski avtomobil – varnostni pas v sedežu za potnika, ki uporablja počivalni sedež, airbag vgrajen v varnostni pas za zadaj sedeče potnike, sistem pomagal, ki omogoča, da avtomobil ne le vozi sam, temveč se v primeru avtonomne vožnje tudi odzove na situacijo in je zmožen zavijati. Če se počutite kot v znanstveni fantastiki ne skrbite, čez 10 do 15 let bomo kaj takega poznali v vseh serijskih avtomobilih. 

Največje inovacije si lahko ogledate tudi v priložene video posnetku:

V živo ste lahko v petek zasledili dogajanje še preko Instagrama s pomočjo hashtaga #avtoovernet: