generic image

Novi Kia pro_cee’d za popotnico z nagrado iF

Novi pro_cee’d je Kiin najnovejši model, ki je zaradi svojega izjemnega dizajna prejel oblikovalsko nagrado iF.

3-vratni pro_cee’d, ki bo marca zapeljal na evropske ceste, je zmagovalec v kategoriji ‘oblikovanja prevoznih sredstev’, kjer se je za naziv najboljšega potegovalo več kot 3.000 izdelkov iz 48 držav. Več kot 30-članska žirija je ocenjevala kakovost oblikovanja, izdelavo, inovacije, uporabnost in varnost. Najnovejša nagrada je že 5. oblikovalska nagrada iF za Kio, od leta 2009 pa je Kia prejela že skorajda 20 nagrad za oblikovanje.
 

40CCD87E-501C-11E2-BC4D-E7A465B94067

Novi pro_cee’d se občutno razlikuje od 5-vratnega cee’da in ga zaznamujeta klinasta oblika in bolj mišičasta ‘ramena’. Kiini oblikovalci na čelu s Petrom Schreyerjem so strešno linijo znižali za 4 cm, B stebriček pa pomaknili nazaj za 22 cm, poleg tega pa  so še preoblikovali  stranske plošče, zadek, zadnje luči in zadnji odbijač.
 
Nagrajeni izdelki bodo sicer na ogled na sejmu “iF design” v Hanovru, od 5. do 9. marca 2013.
Urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji bogati karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. Trenutno upravlja s portalom na daljavo, saj živi in dela v Dubaju in je član žirije prestižnega izbora "The Oman Auto Excellence Awards".