Matej Zajc je eden najboljših Ferrarijevih specialistov

Aktualno

V elitno deseterico na tekmovanju Ferrari Technician Challenge se je s svojimi rezultati uvrstil že drugo leto zapored, tudi letos je bil med finalisti najmlajši. Finale Ferrari Technician Challenge 2012 se je odvijalo od 10. – 13. decembra v italijanskem Maranellu.

Avto Triglav, pooblaščeni serviser vozil Ferrari obvešča, da je zaposleni Matej Zajc že drugo leto zapored med desetimi najboljšimi Ferrarijevimi tehniki specialisti na svetu.

V elitno deseterico na tekmovanju Ferrari Technician Challenge se je s svojimi rezultati uvrstil že drugo leto zapored, tudi letos je bil med finalisti najmlajši. Finale Ferrari Technician Challenge 2012 se je odvijalo od 10. – 13. decembra v italijanskem Maranellu.

FD3A694E-4EDD-11E2-B74D-E7A465B94067
 
Ferrari Technician Challenge je globalno tekmovanje, s katerim Ferrari v svetovnem merilu odkriva in nagrajuje najboljše tehnike specialiste v svoji pooblaščeni servisni mreži. Udeležijo se ga lahko vsi Ferrarijevi tehniki specialisti, ki imajo najmanj pet let delovnih izkušenj pri tej prestižni znamki. Svoje znanje dokazujejo na zahtevnih testih, najboljših deset pa se potem zbere na finalni preizkušnji v Ferrarijevem centru v Maranellu. Na dvodnevnem dogodku se finalisti znajdejo pred vrsto zahtevnih teoretičnih in praktičnih izzivov, na katerih dokazujejo svoje znanje in spretnost. Testi obsegajo vsa področja, od zgodovine Ferrarija in njegovih modelov do najnovejših modelov in tehnologij, od poznavanja cestnega in dirkalnega Ferrarijevega programa do vseh informacij v zvezi z vzdrževanjem in delovanjem vozil ter posameznih komponent. 
 
Ferrari Technician Challenge je sestavljen iz več časovno omejenih modulov. Poleg teoretičnih in praktičnih preizkusov, finalisti dokazujejo tudi svoje vozniške sposobnosti s serijo testov, na katerih ocenjujejo spretnost in čas. V tej kategoriji je Matej Zajc osvojil tretje mesto, v skupni razvrstitvi pa je uvrščen na 4. – 10. mesto najboljših na svetu.
 
Matej Zajc je o svojem velikem dosežku povedal: “Gre za odlično izkušnjo, saj se pomeriš z najboljšimi Ferrarijevimi tehniki specialisti na svetu. Naloge so časovno omejene in v zelo kratkem času moraš pokazati vse svoje znanje in sposobnosti. Večje države imajo naloge in materiale na tekmovanju prevedene v svoje materne jezike. Jaz sem naloge reševal v angleškem jeziku, kar je pomenilo zame dodaten izziv. Vesel sem, da mi je uspelo.”
 
Damijan Vuk, direktor Avta Triglav, je ob tem dogodku povedal: “Na Matejev dosežek smo zelo ponosni. V deseterico najboljših se je uvrstil že drugo leto zapored, v obeh primerih kot najmlajši finalist. Izjemen dosežek je še ena potrditev obsežnega znanja mladega tehnika specialista, hkrati pa je tudi potrditev kakovostnega dela celotnega našega pooblaščenega servisa in izobraževalnega centra pod vodstvom Igorja Štibilja.” O tekmovanju Ferrari Technician Challenge pa direktor Vuk dodaja še: “Ferrarijevo tekmovanje je pomembno, saj dodatno vzpodbuja k nenehnemu napredovanju in nadgradnji znanja, ki ga naši tehniki specialisti sicer pridobivajo pri vsakodnevnem delu in tečajih Ferrarijeve izobraževalne akademije Ferrari Training Academy.”