Novi Golf Sportsvan TDI BlueMotion

Aktualno, Saloni

Volkswagen je na ženevskem avtomobilskem salonu premierno predstavil novi Golf Sportsvan TDI BlueMotion.

Volkswagen je na ženevskem avtomobilskem salonu premierno predstavil novi Golf Sportsvan TDI BlueMotion. Izjemno varčna različica novega Golfa Sportsvan zaseda med kompaktnimi enoprostorci vodilni položaj: porabi namreč le 3,6 litra goriva na 100 kilometrov, kar ustreza emisiji CO2 95 g/km.

Pojem BlueMotion je pri znamki Volkswagen od leta 2006 naprej sinonim za optimalne vrednosti, vezane na varovanje okolja in ekološke bilance. Volkswagen na ta način nenehno nadgrajuje paleto ekstremno varčnih modelov in ponudbo v posameznih serijah dopolnjuje z naprednimi in gospodarnimi modeli BlueMotion, ki se lahko pohvalijo z izredno nizkimi emisijami. Pri tem kljub vsej učinkovitosti velja: tudi novi Golf Sportsvan TDI BlueMotion je vsestransko zasnovan petsedežni avto, ki zagotavlja varno, udobno in dinamično vožnjo, ponaša pa se tudi s prostorno in prilagodljivo notranjostjo.

vw golf sportsvan 2013

Dobra dinamika novega modela z močjo 81 kW (110 KM) je ena od ključnih značilnosti, ki prispevajo k nizki porabi goriva. Zaradi številnih prilagoditev znaša količnik zračnega upora pri tem kompaktnem enoprostorcu le 0,27. Optimalne aerodinamične lastnosti so dosežene z različnimi ukrepi, med katere sodijo spuščena karoserija (za 15 mm), na zunanji strani delno zaprta mreža hladilnika z modro črto, delno zaprta mreža na odprtini za dovod zraka, pod katero je žaluzija hladilnika, izpopolnjeno dovajanje hladilnega zraka in posebne obloge na dnu vozila.

Golf Sportsvan TDI BlueMotion je na voljo v izvedbah Trendline in Comfortline. Posebnost opreme BlueMotion so 15-palčna aluminijasta platišča in pnevmatike z manjšim kotalnim uporom. Ponudbo novega modela BlueMotion optimalno zaokrožajo sistem start-stop, rekuperacija, ukrepi v motorju TDI ter prilagojeni 6-stopenjski ročni menjalnik.

Novi Golf Sportsvan TDI BlueMotion bo v Nemčiji na voljo od poletja naprej.