Ford Edge za evropski trg

Aktualno

Povsem novi konceptni Ford Edge se je danes na ženevskem Avtosalonu 2014 prvič predstavil evropski javnosti in zagotovil temeljit vpogled v tehnologijo, oblikovanje in smernice izdelave Fordovega novega velikega SUV-ja za Evropo.

Ford Edge

Povsem novi konceptni Ford Edge se je danes na ženevskem Avtosalonu 2014 prvič predstavil evropski javnosti in zagotovil temeljit vpogled v tehnologijo, oblikovanje in smernice izdelave Fordovega novega velikega SUV-ja za Evropo.

Konceptni Edge predstavlja tudi morebitne napredne tehnologije, vključno s funkcijo za parkiranje s pritiskom na gumb ali z uporabo daljinskega upravljalnika v notranjosti vozila in zunaj njega.

Edge, ki je že priljubljen v ZDA in na drugih trgih, bo Fordov prvi velik prestižen SUV za Evropo ter bo eno od 25 vozil, ki jih bo Ford v naslednjih petih letih poslal na evropski trg.

Ford Edge

Edge se bo pridružil novemu kompaktnemu in dinamičnemu Fordovemu SUV-ju EcoSport – zanj že sprejemajo naročila – in novi Ford Kugi, ki je pred kratkim pripeljala v prodajne salone. Ford ima bogate izkušnje z izdelavo SUV-jev, z naštetimi tremi modeli pa bo kupcem v Evropi ponudil celovito paleto preoblikovanih ali na novo zasnovanih športno-terenskih vozil.

Fordova paleta SUV-jev predstavlja veliko možnost za rast tako na globalnem trgu kot v Evropi,” je povedala Barb Samardzich, vodja poslovanja pri Fordu Evropa. “SUV-ji s platformo One Ford si delijo sodobne oblikovne poteze, dovršene napredne tehnologije in izjemno zmogljivost, kar odraža tudi konceptni Edge. Te lastnosti bodo pomagale, da bo Fordova paleta modelov na svetovnem trgu jasno prepoznavna” še dodaja vodja poslovanja.

Ključne značilnosti konceptnega Forda Edgea, ki so jim sledili so eleganca, športen videz, odlična zmogljivost, varčna poraba goriva in tehnologije, ki pomagajo vozniku ter so povsem v skladu z zahtevami uporabnikov po vsem svetu, zato raste tudi globalno povpraševanje v segmentu SUV-jev.

Povsem novi konceptni Ford Edge evropskim uporabnikom nudi vpogled v izkušnjo razkošnega Fordovega SUV-ja, ki bo kmalu na voljo,” je povedal Stephen Odell, Fordov izvršni podpredsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko.

V Evropi, kjer bolje opremljene različice trenutno predstavljajo kar 70 odstotkov vseh prodanih Fordovih modelov S MAX, bo izpolnil zahteve po razkošnejših, tehnološko naprednih SUV-jih z odlično lego na cesti in vozno dinamiko. Prodaja SUV-jev v regiji se je med letoma 2005 in 2012 povečala s 6,5 odstotka na 11,9 odstotka. Ford predvideva, da se bo prodaja SUV-jev v Evropi med letoma 2013 in 2018 povečala za 22 odstotkov.