Nov Volvov testni objekt

Aktualno

Povsem novi testni objekt za aktivne varnostne sisteme bo igral pomembno vlogo pri Volvovem nadaljnjem vodstvu na področju varnosti. Objekt bo zgradilo in upravljalo podjetje Active Safety Test Area AB – ASTA.

Povsem novi testni objekt za aktivne varnostne sisteme bo igral pomembno vlogo pri Volvovem nadaljnjem vodstvu na področju varnosti.
 

Objekt bo zgradilo in upravljalo podjetje Active Safety Test Area AB – ASTA.

4F74FBC8-AF9E-11E1-90F3-DA0166B94067Pod imenom AstaZero bo ASTA postavila testni objekt, ki bo lociran znotraj Volvovega testnega poligona, v Hälleredu na Švedskem. Volvo Car Corporation bo eden izmed uporabnikov tega izjemnega, edinstvenega testnega okolja.

“Z novim objektom bomo imeli dostop do izjemnega orodja za razvoj inteligentnih varnostnih in podpornih sistemov prihodnosti,” pravi Peter Mertens, podpredsednik raziskav in razvoja pri Volvu. Nadaljuje: “Volvo Car Corporation je v avtomobilski industriji vodilni pri varnosti in naši strokovnjaki že razvijajo tehnologijo naslednje generacije, ki bo predstavljala korak bližje k naši viziji, da nihče ne bo utrpel težjih ali smrtnih poškodb v vozilih Volvo do leta 2020.”

Pri aktivni varnosti gre predvsem za tehnične rešitve, ki pomagajo vozniku, da se izogne nesreči ali da se znatno zmanjšajo posledice trčenja. Zadnje inovacije Volva so Zaznavanje pešce s samodejnim zaviranjem, City Safety, Opozarjanje voznika, Informacije o prometnih znakih – to so sistemi, ki so na voljo tudi v povsem novem volvu V40.

V novem testnem objektu AstaZero bosta tako voznik in vozilo postavljena na test v različnih prometnih situacijah – polne mestne ceste, avtoceste, avtoceste z več voznimi pasovi in križišča. Eden izmed pomembnih parametrov je interakcija z ostalimi vozili, pešci, kolesi, mopedi, motorji, tovornjaki in avtobusi.

Različne prometne situacije, ki bodo del testiranja, vključujejo tudi monotono vožnjo na avtocesti z nenadno oviro, promet v mestu, ki vključuje lutke oseb in vozil ter vožnja na avtocesti z več voznimi pasovi z gostim prometom. Testirati bo mogoče tudi zahtevnejše manevre, vse z namenom boljšega razvoja efektivnejših varnostnih sistemov.

ASTA je v lasti SP-ja (švedskega tehničnega raziskovalnega inštituta) in Chalmers tehnične univerze iz Gotherborga. Objekt bo pričel z delovanjem v letu 2014.