Nissan v Ženevi s produktno ofenzivo

Aktualno, Novosti, Saloni

Nissan bo na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal od 7. do 17. marca 2013, z dvema uvodnima novinarskima dnevoma, 5 in 6. marca, premierno predstavil  naslednje novosti… Nissa Note Novi Note sledi samosvojima in izjemno uspešnima Qashqaiu in Jukeu, ki sta tudi cenovno dostopna manjša avtomobila. V segment B novi Note premierno vnaša […]

Nissan bo na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal od 7. do 17. marca 2013, z dvema uvodnima novinarskima dnevoma, 5 in 6. marca, premierno predstavil  naslednje novosti…

Nissa Note

Novi Note sledi samosvojima in izjemno uspešnima Qashqaiu in Jukeu, ki sta tudi cenovno dostopna manjša avtomobila.

nissan note 2013 spredajV segment B novi Note premierno vnaša Nissanov paket novih tehnologij, ki so ga poimenovali Safety Shield. Gre za paket, ki je bil doslej na voljo le dražjih avtomobilih. Opozorilo na avtomobil v mrtvem kotu, opozorilo na vožnjo po oziroma preko vzdolžni cestnih oznak in napreden sistem odkrivanja in opozarjanja na premikajoče se predmete bodo v segmentu Notea vnesli povsem novo raven pomoči vozniku. Vsi trije sistemi delujejo na osnovi podatkov širokokotne zadnje kamere, ki posreduje čisto sliko ne glede na vremenske razmere. Opremljena je namreč s posebnim sistemom pranja in sušenja, rešitvijo, ki je v popolni skladnosti z Noteovo inovativno tehnično zasnovo.

Med izjemne prepričljivosti novega Notea sodijo tudi omejeni operativni stroški. Vse različice so namreč serijsko opremljene s sistemom stop/start, s katerim je izpust CO2 zmanjšan vse tja do vrednosti 95g/km. Velika učinkovitost je združena s prepričljivimi zmogljivostmi sodobnih bencinskih in dizelskih motorjev, vozne dinamike pa so posebej skladne z evropskimi cestami. 

nissan note ritka 2013Na bencinski strani motorne ponudbe Note predstavlja povsem nova 1,2-litrska trivaljna motorja z 12 ventili. Izhodiščna različica doseže največjo moč 59 kW (80 KM) pri 6000 vrtljajih na minuto in največji navor 110 Nm pri 4000 vrtljajev na minuto. Izvedenka motorja DIG-S pa se postavlja z največjo močjo 72 kW (98 KM) pri 5600 vrtljajih na minuto in največjim navorom 142 Nm pri 4400 vrtljajih na minuto. Bencinski motor dizelskega navora ima ob vsem tem tudi izjemno omejeno povprečno porabo goriva, 4,3 l/100 km. Motor je na voljo tudi z menjalnikom CVT.

Nissan Resonance concept

nissan koncept 2013Nissan je na avtomobilskem salonu v Detroitu januarja letos predstavil študijsko vozilo, s katerim je razkril novo oblikovalsko smer crossoverjev prihodnosti. Ob svetovni premieri je Resonance concept požel izjemno odobravanje strokovne in splošne javnosti. Zato ne preseneča, da so mu podelili posebno priznanje EyesOn Design Award za najboljše študijsko vozilo, ki je bilo premierno predstavljeno na Detroit Motor Show 2013. Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Resonance concept doživel evropsko premierno predstavitev.

Navdahnjen z novim valom inovativnosti in optimizma ter zazrt v obetajočo se prihodnost se študijski Nissan Resonance postavlja z izjemno aerodinamično zunanjostjo crossoverja. Izjemno učinkovitost mu zagotavlja tudi električno hibridni pogonski sklop.

Nissan LEAF

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo predstavljen tudi Nissan LEAF modelskega leta 2013. Privlačnost in prepričljivost v globalnem merilu najbolje prodajanega električnega avtomobila bo že spomladi v Evropi povečalo dejstvo, da ga bodo spomladi začeli izdelovati tudi v Sunderlandu v Veliki Britaniji. Tam bodo sočasno zagnali tudi izdelavo litij-ionskih akumulatorjev. Tako Nissanova električna mobilnost postaja vse bolj evropska, kar bo na svojevrsten, posebej prepričljiv način oznanila premierna predstavitev Nissan LEAF novega modelskega leta v Ženevi.

Nissan in Nismo

Nismo je Nissanova zgodba, ki sega 50 let nazaj v preteklost, a je njegov duh danes še posebej živ in prepričljiv. Gre za izziv dirkaških strokovnjakov, da znanje in uspešnost s tekmovalnih prog prenesejo na vsakdanje ceste. In v letošnjem letu je Nissan na Japonskem zelo razširjeno tradicijo in zgodovinske visokozmogljivostne vrednote prvič prenesel tudi v Evropo.

V Ženevi bosta predstavljena dva Nismo modela, ki sta prva zapeljala na evropske ceste: Nissan Juke Nismo in Nissan 370Z Nismo. Oba avtomobila bosta pozornost obiskovalcev pritegovala z inovativnostjo in vznemirljivo izzivalnostjo z izrednimi zmogljivostmi in cenovno dosegljivostjo širšemu krogu kupcev.

Nissan GT-R

nissan gt-r 2013Najnovejši super športni avtomobil Nissana je najhitrejši GT-R doslej. Iz mirovanja do 100 km/h namreč pospeši v 2,7 s. Tako GT-R ni le tehnološko najbolj napreden in izzivalen super športni avtomobil na svetu, marveč sodi med tiste z največjimi zmogljivostmi. Ob tem pa je v primerjavi z avtomobili primerljivih zmogljivosti cenovno mnogo bolj sprejemljiv.

Nissan Juke N-Tec

nissan juke n-tec 2013Nissan bo na razstavnem prostoru letošnjega avtomobilskem salonu v Ženevi prikazal, kako dovršeno postaja mreženje in povezovanje Nissan Jukea s sodobnimi komunikacijskimi sistemi. Nissan Juke N-Tec z napredno satelitsko navigacijo Nissan Connect, Bluetooth povezavo in sofisticiranim avdio sistemom odkriva nadaljnje smeri razvoja in plemenitenja ponudbe Jukea. Različica N-Tec je navzven prepoznavna tudi po izvirno zasnovanih 18” platiščih iz lahke litine.