MINI v Ženevi 2013

Aktualno, Saloni

Letošnji avtomobilski salon v Ženevi bo priča svetovni premieri MINI Clubman Bond Street. Bogato opremljen in poln detajlov je ta MINI ukrojen za stranke, ki prisegajo na posebno edinstven stil. Ženeva bo prav tako pozdravila prihod modela, ki bo zagotovo osvojil srca voznikov s težnjami po več športnosti. MINI John Cooper Works Paceman združuje karizmo […]

Letošnji avtomobilski salon v Ženevi bo priča svetovni premieri MINI Clubman Bond Street. Bogato opremljen in poln detajlov je ta MINI ukrojen za stranke, ki prisegajo na posebno edinstven stil.

Ženeva bo prav tako pozdravila prihod modela, ki bo zagotovo osvojil srca voznikov s težnjami po več športnosti. MINI John Cooper Works Paceman združuje karizmo prvega Sports Activity Coupé v svojem razredu s pogonskim sklopom in tehnologijo šasije dirkalnika. Podznamko John Cooper Works – podobno kot krovno blagovno znamko MINI – sedaj sestavlja sedem modelov.

Ukrojen: MINI Clubman Bond Street

Eden izmed temeljev svetovne popularnosti MINI predstavlja izjemno tesna povezanost lastnikov s svojimi avtomobili – ta se stke, še preden voznik preizkusi izjemen občutek za volanom. MINI ponuja izredno širok spekter dodatne opreme in elementov, s katerimi se lahko vsak avtomobil preoblikuje v individualno umerjen primerek. Polega tega pa natančno konfigurirane izvedbe modelov poudarjajo izbrane značilnosti blagovne znamke s privlačno avtentičnostjo.

mini clubman bond street 2013Najnovejši primer te vrste je MINI Clubman Bond Street, ki bo doživel svetovno premiero na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2013. Z ekskluzivno obliko in elementi opreme prihaja model kot umerjen ambasador britanskega načina življenja in premium kakovosti v stilu MINI: Kovinska barva Midnight Black se poveže s kontrastno barvo Cool Champagne strehe, pokrovov zunanjih ogledal, spodnjih predelov C-stebričkov in črt na pokrovu motorja ter pričara izjemen značaj dinamično tekočih linij karoserije in večjo medosno razdaljo MINI Clubman. Podobno kot sklop visokokakovostne opreme se tudi umerjene barve notranjosti in koncept materialov – ki vključuje ekskluzivno oblikovane športne sedeže in instrumentno ploščo, oblečeno v usnje – odlično podajo prostornosti avtomobila.

MINI Clubman Bond Street se na ženevskem razstavnem prostoru pridružuje MINI Hyde Park. Ta izvedba modela, ki je na voljo v obliki MINI ali MINI Clubman, sedaj vključuje tudi kombinacijo barve zunanjosti Pepper White in nove kontrastne barve Cool Champagne. Na ženevskem salonu bo razstavljen tudi zavidljivo stilen eksponat avtomobilske umetnosti z odprto streho – MINI Highgate Cabrio. Ta štirised s platneno streho uteleša avro ekskluzivnosti, neizpodbitne individualnosti in zelo britanske vrste sproščenosti.

Obiskovalci mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi, ki bo potekal od 7. – 17. marca, 2013, si bodo lahko ogledali številne ostale možnosti individualizacije aktualnih modelnih serij. Te vključujejo najnovejše elemente iz sklopa MINI Yours in predelanih produktov John

Cooper Works Tuning iz sklopa originalne opreme MINI

Ultra-športen na vsaki podlagi, prepoznaven ob prvem pogledu: MINI John Cooper Works Paceman.

Elitna skupina športnih modelov, ki sestavljajo serijo John Cooper Works, je prav tako dobila novega člana. MINI John Cooper Works Paceman navduši z impozantno obliko, še preden spelje. Z močno oblikovanim sprednjim delom, elegantno športno razpotegnjenimi linijami bokov, streho v stilu coupé, ki se naglo spusti proti zadku, ter širokim zadnjim delom vas novi trivratnik pozdravi z izjemno usmerjenostjo naprej in vrhunsko agilnostjo. Osnovni aerodinamični paket, spuščeno športno podvozje in 18-palčna lahka aluminijasta platišča v obliki Twin Spoke Black Burnished dodajo k edinstvenemu športnemu elanu.

Pogonski sklop in šasija MINI John Cooper Works Paceman izkoriščata tehnične detajle, ki so jih razvili v dirkalnem športu. Štirivaljni motor s turbinskim polnilnikom z dvojno spiralo, neposrednim vbrizgavanjem bencinskega goriva in spremenljivim krmiljenjem ventilov razvije 160 kW/218 KM in prenaša svojo moč preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika v sklopu osnovne opreme. 6-stopenjska avtomatska različica s funkcijo Steptronic in prestavnimi stikali na volanu je na voljo kot dodatna oprema. MINI John Cooper Works Paceman je drugi model – po MINI John Cooper Works Countryman – ki je osnovno opremljen s sistemom štirikolesnega pogona ALL4. Tako lahko motor s turbinskim polnjenjem svojo moč prevaja v izjemno zabavo v vožnji tako na cesti, kot na razgibanem terenu. Krmilna elektronika sistema ALL4 je vgrajena neposredno v upravljalno enoto DSC (elektronski nadzor stabilnosti), kar omogoča izjemno hitro in natančno razporeditev moči motorja glede na dano situacijo. Tako dosega MINI John Cooper Works Paceman veličastne nivoje vlečne sile na neutrjeni podlagi ali v ekstremno športni vožnji v ovinek.