Milijonti Land Rover Discovery

Aktualno

V proizvodnem obratu Solihull družbe Jaguar Land Rover blizu Birminghama v Veliki Britaniji so izdelali milijontega Discoveryja. V počastitev tega mejnika in dokaz Discoveryjeve vsestranskosti in celovite zmogljivosti se bo…

V proizvodnem obratu Solihull družbe Jaguar Land Rover blizu Birminghama v Veliki Britaniji so izdelali milijontega Discoveryja.
 

V počastitev tega mejnika in dokaz Discoveryjeve vsestranskosti in celovite zmogljivosti se bo milijonto izdelano vozilo zdaj odpravilo na ‘Discoveryjevo potovanje’ od rojstnega kraja Birminghama do Pekinga na Kitajskem, enem najhitreje rastočih Landroverjevih trgov.

27F4CC88-6834-11E1-B72E-B74F66B94067

Na 50-dnevno, 12.800 kilometrov (8000 milj) dolgo pustolovščino se bodo odpravili trije Discoveryji, ki bodo potovali čez več kot ducat držav v Evropi in Srednji Aziji, njihov cilj pa bo 23. aprila priti na Avtosalon v Pekingu.

Odprava je tudi priložnost, da Land Rover predstavi svoj doslej največji projekt zbiranja sredstev. Zbrati nameravajo milijon funtov (pribl. 1,2 milijona evrov) za pomoč svojemu globalnemu dobrodelnemu partnerju, Mednarodni zvezi društev rdečega križa in rdečega polmeseca (IFRC). Z zbranim denarjem bodo podprli še kako potreben projekt urejanja vodovodov in kanalizacije v Ugandi.

Land Rover Discovery

Milijonti Land Rover Discovery je bil izdelan 23 let po tem, ko je Land Rover predstavil originalni model. Odkar je zagledal svet kot tretji model, umeščen med razkošnega Range Roverja in robatega Defenderja, si je ustvaril svoj tržni segment in postal mednarodna zgodba o uspehu.

Discovery je osvojil več kot 200 nagrad po vsem svetu, s skoraj 45.000 prodanimi vozili v 170 državah na različnih koncih zemeljske oble pa je bilo rekordno tudi lansko leto. Kar 83 odstotkov vozil, ki jih izdelajo v tovarni v West Midlandsu, izvozijo in predstavljajo odličen primer britanskega dizajna, tehnike in izdelave.

Land Rover Discovery je eno najbolj praktičnih vozil na svetu – z njim lahko potuje sedem potnikov, prostornina prtljažnika meri do 2500 litrov, opremljen pa je z izjemnimi Land­roverjevimi tehnologijami, kot je na primer večkrat nagrajeni sistem Terrain Response, ki prilagodi vozilo za najboljši odziv na različnih terenih in v različnih voznih pogojih, vključno s snegom in peskom.

Uspešnost Discoveryja in drugih Landroverjevih modelov je pomagala ustvariti pozitiven zagon v proizvodnem obratu v Solihullu. Zdaj je v tovarni zaposlenih približno 6000 ljudi, saj je bilo potrebno pred šestimi meseci zaradi razširitve proizvodnje poskrbeti za 20-odstotno povečanje delovne sile.

Odprava

‘Discoveryjevo potovanje’ se je danes začelo s posebnim dogodkom za zaposlene v proizvodnem obratu družbe Jaguar Land Rover v Solihullu, kjer izdelujejo tudi Discoveryje. Na sprejemu, s katerim so se poslovili od vozila, je bilo tudi nekaj slavnih raziskovalcev in pustolovcev. Vsi so se v okoljih, ki vsak hip presenečajo z morda največjimi izzivi na svetu, v preteklosti povsem zanesli na Discoveryja. Med prisotnimi so bili Bear Grylls, sir Ranulph Fiennes, Ray Mears, Monty Halls in polarni raziskovalec Ben Saunders.

Odprava se podaja po sledeh ‘prve kopenske odprave’ iz leta 1955, s katero se je ekipa v Landroverjih Series 1 odpravila iz Birminghama do Pekinga. Ta odprava se je morala preusmeriti v Singapur, a v duhu prvotnega izziva bo Discovery prečkal veliko trgov, ki so izjemno pomembni za Land Rover, vključno z Veliko Britanijo, Rusijo in Kitajsko.

Ta naporna odprava bo obiskala 13 držav.