Tomos poklonil novo dvokolo

Aktualno

Srbski mediji so se nedavno razpisali o gospe Snežani Đikić – Dadi iz okolice srbske Jagodine, ki se že več kot tri desetletja v službo vsak dan in v vsakem vremenu vozi z legendarnim Tomosovim avtomatikom, proizvedenim leta…

Srbski mediji so se nedavno razpisali o gospe Snežani Đikić – Dadi iz okolice srbske Jagodine, ki se že več kot tri desetletja v službo vsak dan in v vsakem vremenu vozi z legendarnim Tomosovim avtomatikom, proizvedenim leta 1974.

 
Simpatična izpoved 52-letne Snežane je pritegnila tudi zaposlene v Tomosu, ki so se odločili, da Dado, kot jo kličejo prijatelji, presenetijoo z lepo gesto in z novim Tomosovim »avtomatikom«.
 
B0CD5F58-678E-11E1-B8E8-B74F66B94067
 
Kot je v svoji pripovedi v predzadnji sobotni izdaji srbskih Večernjih novosti zapisal novinar Goran Jevremović, je bila Snežana v zadnjih tednih, ko se je Srbija soočala z velikimi težavami zaradi obilnih snežnih padavin, pravzaprav edini motorist na tamkajšnjih cestah. Kot je Snežana pojasnila v nadaljevanju, se iz domače vasice, ki je od Jagodine oddaljena kakih pet kilometrov, s Tomosovim dvokolesom vozi prav vsak dan, ne glede na vreme, že od leta 1982, ko se je kot glavna kuharica zaposlila v eni izmed Jagodinskih restavracij. V teh letih se je na svoje prevozno sredstvo izjemno navezala, in se tudi marsičesa naučila. Med drugim danes zna sama zamenjati svečke ali namestiti pogonsko verigo, v kolikor je to potrebno.
 
Kot Snežana še pojasni, se je na dvokolo navezala predvsem zaradi njegove zanesljivosti. Kot rada pove, je Tomosovo kolo z motorjem v tridesetih letih niti enkrat ni pustilo na cedilu, še več, z njim je poti krajšala tako svojim otrokom kot tudi sodelavcem. Dada je tudi sicer navdušena nad motoristi. Tudi sama si je od nekdaj želela biti članica katerega izmed moto klubov, a ji čas tega ni dopuščal. »V vsem tem času sem vozila številne motorje, mali in velike, a še zmeraj mi je najbolj pri srcu ostal moj Tomosov avtomatik,« svojo pripoved še sklene Snežana.
 
V preteklih dneh so jo Tomosovi zaposleni obiskali kar v restavraciji, v kateri je zaposlena, in njen vozni park posodobili s povsem novim Tomosovim avtomatikom. »Presrečna sem, tako sem presenečena nad gesto, da sem ostala povsem brez besed…«, so bile prve besede Dade, ko je na delovnem mestu zagledala svoje novo darilo ki ga ji je izročil Tomosov predstavnik v Srbiji. Ta ji je na kratko tudi predstavil novo vozilo, Snežana pa je takoj za tem pogumno krenila na svojo prvo vožnjo.