Mazda v Ženevi 2012

Aktualno

Mazda s konceptnim vozilom Takeri, ki ga bodo evropski javnosti predstavili na salonu v Ženevi, ponuja vpogled v prihodnost limuzine srednjega razreda. Evropsko premiero limuzine bosta na Mazdinem razstavnem prostoru…

Mazda s konceptnim vozilom Takeri, ki ga bodo evropski javnosti predstavili na salonu v Ženevi, ponuja vpogled v prihodnost limuzine srednjega razreda.

 
Evropsko premiero elegantne limuzine, oblikovane v skladu z oblikovalskim jezikom »KODO – Duša gibanja« bosta na Mazdinem razstavnem prostoru spremljala tudi novi kompaktni crossover CX-5 in posebna različica kultnega roadsterja MX-5.
 
Nova Mazda TAKERI
 
E336C696-5FCD-11E1-B0D7-199C65B94067Nova Mazda Takeri je predogled najbolj fascinantne Mazdine limuzine srednjega razreda doslej, hkrati pa predstavlja naslednjo evolucijsko stopnjo kombinacije oblikovalskega jezika KODO, ki je svoj pečat pustil tudi na konceptu športnega kupeja SHINARI ter naprednih tehnologij SKYACTIV. Mazdo TAKERI zato poganja zmogljiv SKYACTIV-D dizelski agregat, ki moč na kolesa prenaša prek šeststopenjskega samodejnega menjalnika SKYACTIV-Drive, avtomobil pa je opremljen tudi s start-stop sistemom i-stop. Velika pridobitev v smislu zagotavljanja varčnosti in ekonomičnosti je Mazdin novi sistem regeneracije zavorne energije i-ELOOP (Intelligent Energy Loop), ki pri zaviranju pridobljeno električno energijo shrani v kondenzatorski enoti, in jo je mogoče uporabiti za poganjanje električnih porabnikov v avtomobilu. S tem se zmanjša obremenitev motorja in poraba goriva.
 
Nova Mazda CX-5
 
Novi Mazdin kompaktni crossover CX-5 je prvi serijski model, ki združuje KODO oblikovanje in nove SKYACTIV tehnologije za pogonski sklop, podvozje in karoserijo. Mazda CX-5 združuje izjemne vozne lastnosti, natančno vodljivost, visok nivo potovalnega udobja in brezkompromisno varnost. Zaradi svoje nizke teže, aerodinamičnosti in izjemno učinkovitih SKYACTIV motorjev Mazda CX-5 postavlja povsem nove standarde na področju porabe goriva in emisij ogljikovega dioksida v svojem segmentu.
 

Mazda MX-5 Takumi
 
Kromirani elementi na maski hladilnika, ob lučeh in meglenkah dajejo Mazdi MX-5 Takumi premium noto, ki jo v notranjosti dopolnjujejo ekskluzivni usnjeni sedeži v Havana rjavi barvi. Mazda MX-5 Roadster in MX-5 Coupe je na voljo v štirih barvah zunanjosti, in sicer Radiant Ebony, ki je namenjena izključno različici MX-5 Takumi, izbirati pa je mogoče še med Crystal White Pearl belo, Metropolitan Grey sivo in Brilliant Black črno barvo. Posebna različica legendarnega roadsterja je bogatejša tudi za navigacijski sistem in nove možnosti povezovanja z avdio-napravami.