Ljubljana na zemljevid električne mobilnosti

Aktualno, Poslovno, Zanimivosti

Ljubljanski Grad bo v četrtek in petek gostil simpozij o električni mobilnosti, na katerem bodo poskušali odgovoriti na vprašanja o prihodnosti električnih vozil pri nas. Izjemni predavatelji, ki spadajo v sam svetovni vrh, se bodo tokrat oglasili v Ljubljani. Hkrati bodo najbolj zaželjena električna vozila na voljo tudi za preizkusne vožnje. Na simpoziju bodo sodelovali strokovnjaki […]

Ljubljanski grad bo gostil kongres s svetovno znanimi imeni

Ljubljanski Grad bo v četrtek in petek gostil simpozij o električni mobilnosti, na katerem bodo poskušali odgovoriti na vprašanja o prihodnosti električnih vozil pri nas. Izjemni predavatelji, ki spadajo v sam svetovni vrh, se bodo tokrat oglasili v Ljubljani. Hkrati bodo najbolj zaželjena električna vozila na voljo tudi za preizkusne vožnje.

Na simpoziju bodo sodelovali strokovnjaki največjih avtomobilskih koncernov ter predstavniki slovenske avtomobilske industrije združene v ACS, energetska podjetja iz Slovenije in tujine, predstavniki vladnih in nevladnih ustanov, ter razni strokovnjaki, ki se ukvarjajo s temami električne mobilnosti.

Ljubljanski grad bo gostil kongres s svetovno znanimi imeni

Ljubljanski grad bo gostil kongres s svetovno znanimi imeni

Izjemno ime, ki prihaja v Ljubljano je zagotovo Franco Gonzalez je tehnološki analitik pri IDTechEx. Po diplomi iz kemije na Državni avtonomni univerzi v Mehiki je magistriral na Univerzi v Cambridgeu z delom Trajnostni energetski sistemi. Je soavtor pri poročilih Superkondenzatorske / Ultrakondenzatorske strategije in Prihajajoče aplikacije baterije in superkondenzatorji  v uporabni elektroniki; napovedi, priložnosti in inovacije. Pri svetovanju 200-milijonov dolarjev vrednemu mednarodnemu tiskarskemu podjetju je sodeloval pri industriji shranjevanja energije; v poslovni pokrajini je izpostavil možnosti v verigi dobaviteljev in raziskal sinergije s podobnimi tehnologijami.  Evropska komisija je IDTechEx naročila raziskavo v okviru sedmega okvirnega programa o poslovnih možnostih za inovacije pri nizkoogljičnih vozilih za mala in srednja podjetja. Raziskava bo vljučevala kopenski, morski in zračni promet ter njihove možnosti za združevanje pametne mobilnosti v mestih in bo osnova za gradnjo mreže MSP v Evropi. V Ljubljani bo predaval o razvoju novih materialov za baterije in superkondenzatorjev, ter raziskave na področju grafena in kako bo to vplivalo na  prodajo avtomobilov. Gre za enega največjih poznavalcev električne mobilnosti na svetu.

O norveškem modelu električne mobilnosti bo predaval Marko Logonder. O padanju prodaje avtomobilov v Evropi in predvidena rast deleža hibridnih in električnih avtomobilov bo predavl Andrzej Halarewicz in podjetja JATO. Kako na električno mobilnost vplivajo trgovski centri in zakaj prav v Sloveniji prihaja do najboljših rešitev bo predaval Miha Mermal iz BTC. Kako se bo s tem problemom srečevala Ljubljana, bo razložil aktualni župan Zoran Janković.

Kako se je Nemčija lotila emobilnosti, kaj dela v tem trenutku in kaj bo storila v prihodnje bo na simpoziju spregovorila Anna Elisabeth Prinz, veleposlalnica Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji.

Električni Golf, Up, Smart in Leaf bodo na voljo za preizkus

Električni Golf, Up, Smart in Leaf bodo na voljo za preizkus

Poskrbljeno bo tudi za obiskovalce. Poskrbljeno bo tudi za vse, ki boste želeli v živo preizkusiti električno različico Volkswagen Golfa, Upa, Smarta ali Nissal Leaf. V času kongresa bodo namreč potekale tudi testne vožnje.

Kongres Električna mobilnost bo Ljubljano postavil na svetovni zemljevid in zarisal smernice električne mobilnosti v naši državi v prihodnje. Tako pomembna svetovna imena se v Sloveniji na enem mestu še niso znašla. In problemi, ki jih bodo na okrogli mizi reševali, bodo zagotovo prinesle pomemben korak k reševanju problematike uporabe električnih vozil.

Kongres Emobility bo odgovoril na marsikatero vprašanje

Kongres Emobility bo odgovoril na marsikatero vprašanje