Kako dobro poznate stezo Formule 1 – Yas Marina?

Zanimivosti

Steza Yas Marina, ki se nahaja na Yas Islandu v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih (ZAE), šteje za eno izmed tehnološko najnaprednejših stez Formule 1® na svetu in je dom vseh moto športov na Bližnjem vzhodu. Od odprtja leta 2009 in prve F1® je steza Yas Marina zrasla v mesto, ki zagotavlja širok spekter […]

Steza Yas Marina, ki se nahaja na Yas Islandu v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih (ZAE), šteje za eno izmed tehnološko najnaprednejših stez Formule 1® na svetu in je dom vseh moto športov na Bližnjem vzhodu. Od odprtja leta 2009 in prve F1® je steza Yas Marina zrasla v mesto, ki zagotavlja širok spekter neverjetnih izkušenj, tako na stezi kot zunaj nje.

18_FERRARI-WORLD ABU DHABI_YAS ISLAND_3

Steza Yas Marina je najbolj vznemirljiv športni in zabavni prostor v Združenih arabskih emiratih in kraj odvijanja letne dirke Formule 1 Etihad Grand Prix in številnih drugih dogodkov. Ob bogatem celoletnem programu, ki vključuje dirke Drag Race in Yas Track Nights, je steza danes obenem tudi atraktivno osrednje mesto zabave ter družabnih dogodkov v ZAE.

Kraj letne dirke Formule 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix

Steza Yas Marina je bila odprta leta 2009 pred 50.000 gledalci z inavguracijsko dirko Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix, ki je bila hkrati tudi zaključna dirka svetovnega prvenstva v Formuli 1®.

Po dveh letih intenzivnega načrtovanja in gradnje, ki je vključevala 14.000 oseb in 35 milijonov človeških delovnih ur, je multi funkcionalni prostor odprl svoja vrata svetu. Želja ZAE je, da združi prekrasne pokrajine in tradicionalno arabsko gostoljubnost s senzacionalnimi dejavnostmi na stezi. Steza Yas Marina spodbuja rast kulture in športa v ZAE in se ponaša s tem, saj je to center izvrstnosti moto športa na Bližnjem vzhodu.

#abudhabigp zanimivosti:

  • Letos bo Abu Dabi osmo leto zapored gostil dirko na stezi Yas Marina.
  • Abu Dhabi Grand Prix bo zadnja dirka sezone, ki se bo odvijala 27. 11. 2016.
  • 2016 Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix bo gostil GP2 in GP3 kot spremljevalni dirki.

Vožnja z Aston Martinom GT4 s hitrostjo več kot 200 km/h

Kot tehnološko najnaprednejši kraj za odvijanje takšnih dogodkov steza Yas Marina obenem slovi tudi kot vodilna MICE-lokacija, saj redno gosti različne korporativne sestanke, konference in dogodke. To je kraj, kjer lahko vsake doživi vznemirjenje pri vožnji avtomobila Aston Martin GT4 s hitrostjo več kot 200 km/h na stezi za F1, prav tako si lahko v šoli Yas Racing prizadevate pridobiti dirkalno vozniško dovoljenje. Lokacija obenem nudi tudi prelep pogled na Yas Marino in stezo Formule 1, svojim obiskovalcem pa tudi nudi možnost organizacije različnih zasebnih in poslovnih dogodkov.

Kako preživeti dan na stezi Formule 1 Yas Marina?

Marsikdo zagotovi sebi ali svoji poslovni ekipi dan, poln adrenalina, zabave in novih izkušenj tako, da:

  1. Izbere svojega ljubljenčka (Aston Martin GT4, Mercedes AMG, Jaguar F – Type S, Formula Yas 3000, ChevroleCamaro, YasRadical SST) in se uživi v dan profesionalnega voznika.
  2. Namesti se na sovoznikovo mesto, prepusti se profesionalnim voznikom in uživa v naletih adrenalina, medtem ko drvi po najmodernejši stezi.
  3. Zasebne ure ena na ena s profesionalnim inštruktorjem Yas Marine so idealna možnost za pridobivanje novih vozniških spretnosti.
  4. Organizirana tura po stezi Yas Marina bo omogočila, da lahko vsak razišče stezo Formule 1 in se potopi v svet, ki je sicer rezerviran za voznike in člane njihove ekipe.
  5. Ne glede na starost, go kart je vedno odlična zabava. 800 metrov steze je rezerviranih za odlično go kart izkušnjo.

Vir: magic4.club