Novo doma: Mercedes-Benz razred E

Aktualno, Novosti

V pomlad vstopa razred E v prenovljeni podobi. Pri Mercedesu so namreč pripravili kar 2000 sprememb, ki avtomobil prikažejo v povsem novi podobi. Odslej s še večjo razliko med paketi opreme in z varnostnimi sistemi, ki omogočajo avtonomno vožnjo. Razred E je bil do sedaj namenjen tradicionalnim kupcem. Poslovna limuzina za podjetnike, ki se z […]

V pomlad vstopa razred E v prenovljeni podobi. Pri Mercedesu so namreč pripravili kar 2000 sprememb, ki avtomobil prikažejo v povsem novi podobi. Odslej s še večjo razliko med paketi opreme in z varnostnimi sistemi, ki omogočajo avtonomno vožnjo.

Razred E je bil do sedaj namenjen tradicionalnim kupcem. Poslovna limuzina za podjetnike, ki se z njo prevažajo na večje razdalje in jim varnost, udobje in ugled veliko pomenita. Tradicionalni kupci so razredu E zvesti več generacij. Tokrat pa želijo ciljati tudi na mlade podjetnike, ki želijo bolj športen avtomobil, ki se pelje dinamično in želi zmešati načrte BMWju serije 5 in Audiju A6.

Zunanjost

Povsem prenovljen sprednji del je dobil bolj dinamično podobo in izgled ostalih najnovejših izdelkov, pod katere se je podpisal vodja zunanjega oblikovanja Robert Lešnik. Prvič je razred E na voljo tudi z zvezdo v maski, kar smo spoznali pri razredu C in na kar so se mlajši kupci izjemno dobro odzvali. Linija opreme Avantgarde bo namreč opremljena s trikrako zvezdo v maski hladilnika. Za vse tradicionalne kupce pa bo še vedno na voljo razred E z zvezdo na pokrovu motorja. Tradiciji se pač ne gre odpovedati, sploh ne pri Mercedesu. Na zadnjem delu avtomobila opazimo manj sprememb. Nova je grafika luči, ki svetijo v modni led tehniki ter oblika zadnjega odbijača, ki je agresivnejša.

Predstavitev razred E, mercedes benz

Notranjost

Pri notranjosti so bili oblikovalci manj temeljiti. Zakaj bi spremninjali nekaj, kar kupci v ostalih razredih dobro sprejemajo. Novo podobo z barvnim zaslonom so dobili merilniki, prenovljen je multimedijski sistem z novejšim in predvsem večjim zaslonom. Ta je odslej na voljo tudi v sistemu split view, ki omogoča, da se slika na istem zaslonu prikazuje drugače vozniku in sovozniku. Voznik tako lahko spremlja navigacijo, sovoznik pa uživa v gledanju video vsebin ali spremlja internet.  Analogna ura se je iz merilnikov preselila na sredino armaturne plošče, kar smo že videli v razredu S in CLS. Notranjost tako ostaja tipično mercedesovsko udobna in z neskončnim seznamom dodatne opreme, ki vožnjo v avtomobilu naredi izjemno udobno.

Mercedes-Benz razred E avtonomna vožnja

Varnostne inovacije – prvi avtomobil, ki vozi sam

Pri vozilih z zvezdo na nosu so varnostne inovacije nekako zvezda stalnica. Razred E prinaša mnoge varnostne inovacije, ki bodo na voljo šele pri jeseni predstavljeni največji hišni limuzini – razredu S. Dosedanjim varnostnim sistemom (aktivni tempomat, sistem za opozarjanje na vozilo v mrtvem kotu, sistem za opozarjanje spremembe smeri, utrujenosti voznika), se je pridružil tudi nov 3D varnostni sistem. Ta spremlja dogajanje pred vozilom z dvema kamerama. Nadzira in računalniško obdeluje promet pred vozilom, ob vozulu, pešce, kolesarje… Sistem glede na dogajanje pred nami samodejno zavira in tokrat prvič tudi samodejno zavija. Pred nami je prvi avtomobil, ki je sposoben avtonomne vožnje. Edina omejitev je ta, da mora imeti voznik nenehno roke na volanu in sistem lahko deluje zgolj 5 sekund. Omenjitev ni tehnične narave ampak jo omejuje zakonodaja, ki prepoveduje, da bi voznik vozil brez rok na volanskem obroču. Sodobnim avtomobilom se bo tako morala prilagoditi tudi zakonodaja.

Motorji in cenik

Motorna paleta je povečini že znana in preverjena v široki paleti vozil tega nemškega proizvajalca. Kljub temu so novi trije bencinski motorji in sicer vstopni turbo bencinski E 200 s 135 kilovati. Motor ustreza standardom Euro 6 in ima 11% nižjo porabo goriva v primerjavi s predhodnikom. Eden najučinkovitejših modelov v tem segmentu bo model E 300 BlueTEC HYBRID. Gre za dizelski 4 valjnik, kombiniran z elektromotorjem, ki omogoča povprečno porabo goriva samo 4,2 l/100 km. Nov je tudi bencinski motor E 400 s 245 kW in 5,4-litrski E63 AMG S 4matic s 430 kilovati. Prav slednji je naredil ogromen napredek in do 100 kilometrov na uro potrebuje zgolj 3,6 sekunde. Pri uvozniku pričakujejo, da bodo v letošnjem letu prodali 100 vozil. Vstopni bencinski model E200 je na voljo za 41.140 evrov, dizelski E200 pa za 43.380 evrov. Najmočnejša različica E63 AMG S 4 MATIC pa bo stala 160.800 evrov. 

Poudarki:

–  Attention assist in Distronic Plus s samodejno avtonomno vožnjo,
– 360 stopinjska kamera,
– aktivni asistent za ohranjanje smeri,
– zavorni asistent po novem vključuje tudi asistenco za križišča,
– sistem splitview za zaslon,
– varčnejši motorji.