Spomladi tudi trivratna astra

Aktualno, Novosti

Opel bo trivratno različico astre z imenom GTC (Gran Tourismo Compact) predstavil septembra na avtomobilskem salonu v Parizu. Novinka se ponaša z bolj športno obliko ob petvratne sestre, prav tako pa se odlikuje tudi z…

Opel bo trivratno različico astre z imenom GTC (Gran Tourismo Compact) predstavil septembra na avtomobilskem salonu v Parizu. Novinka se ponaša z bolj športno obliko ob petvratne sestre, prav tako pa se odlikuje tudi z nekaterimi novimi tehničnimi rešitvami.

Še bolj športna oblika

Opel astra GTC je 15 mm nižja od svoje petvratne sestre, še bolj zašiljena sprednji in zadnji del s kratkimi previsi pa ustvarjata obliko dinamičnega avtomobila s športnim pridihom. Potniška kabina je enako prostorna kot pri petvratni različici, prav tako pa je 380 litri enako velik tudi prtljažni prostor.

Osem motorjev z močjo do 200 KM

Sprva bo astra GTC na voljo s petimi bencinski in tremi turbodizelskimi CDTI motorji z močjo med 90 in 200 KM. Podvozje IDS je obogateno z elektronsko prilagodljivo trdoto blaženja CDC, s posebnim gumbom pa lahko voznik izbere tudi bolj športno trdo delovanje. Dobro je poskrbljeno tudi za varnost, saj je le-ta enako zasnovana kot pri petvratni različici, ki si je na EuroNCAP prislužila vseh pet zvezdic.

Petina aster bo s tremi vrati

Opel astra GTC prihaja s tovarne v Antwerpnu, kjer s tekočih trakov prihajata tudi petvratna in karavanska različica. Načrtovana letna proizvodnja je 70 tisoč enot, strokovnjaki pa astri GTC napovedujejo med 15 in 20 odstotki celotnega astrinega deleža v Evropi, kjer bo naprodaj od prihodnje pomladi dalje.