V Parizu osveženi C5

Aktualno, Novosti

Citroen je objavil prve podrobnosti prenovljenega C5. Avtomobil bo uradno predstavljen septembra na avtomobilskem salonu v Parizu, poleg oblikovne osvežitve pa je deležen še številnih tehničnih izboljšav tudi s področja udobja in varnosti. Linije manjšega…

Citroen je objavil prve podrobnosti prenovljenega C5. Avtomobil bo uradno predstavljen septembra na avtomobilskem salonu v Parizu, poleg oblikovne osvežitve pa je deležen še številnih tehničnih izboljšav tudi s področja udobja in varnosti.

Linije manjšega brata C4

Sprednji del prenovljenega citroena C5 oblikovno spominja na xsarinega naslednika, novinca C4. Drugače oblikovane so tudi zadnje luči, daljši zadnji del pa poleg skladnejše celostne podobe avtomobila omogoča tudi 15 litrov večji prtljažni prostor. Tehnične novosti zajemajo dvojne ksenonske žaromete, sistem za pomoč pri parkiranju z grafičnim prikazovalnikom ter v modelu C4 predstavljeno novost, sistem AFIL, ki s tresljaji sedeža voznika opozarja na nenamerno vožnjo preko sredinske črte.

Okrepljena aktivna in pasivna varnost

Prenovljeni C5 se ponaša z novim elektronskim sistemom za zagotavljanje stabilnosti ESP, za pasivno varnost pa skrbi sedem zračnih blazin; dve čelni, dve bočni in dve zračni zavesi, sedma zračna blazina pa je namenjena zaščiti voznikovih kolen. V prid večji varnosti so tudi laminirana stranska stekla, poleg tega pa omogočajo tudi boljšo zvočno izolacijo potniškega prostora.

Nova šeststopenjska avtomatika za V6 motor

Citroen C5 bo oktobra na trg zapeljal v šestih motornih različicah. Trije bencinski motorji obsegajo dva štirivaljnika, 1,8-litrskega s 115 KM in 2,0-litrskega s 140 KM, vrh ponudbe pa predstavlja 3,0-litrski šestvaljni V6 motor s 207 KM. Trije turbodizelski HDI motorji razvijajo med 109 in 136 KM, z bencinskim V6 pa bo na voljo tudi nov šeststopenjski avtomatski menjalnik.