Nizki štart

Aktualno

V ZDA se nekateri ukvarjajo z zniževanjem streh avtomobilov, ker se jim običajne očitno zdijo previsoke. To je spodbudilo švicarskega predelovalca Rinspeeda, da je cayennu »pristrigel« streho, odvzel dvoje vrat, nastal pa je vse prej…

V ZDA se nekateri ukvarjajo z zniževanjem streh avtomobilov, ker se jim običajne očitno zdijo previsoke. To je spodbudilo švicarskega predelovalca Rinspeeda, da je cayennu »pristrigel« streho, odvzel dvoje vrat, nastal pa je vse prej kot običajen štirikolesnik z imenom chopster, ki ga v alpski deželici prodajajo za najmanj 325.000 evrov.

Znižanje strehe za 150 mm pomeni vse prej kot le lepotno operacijo. Poleg skrajšanih stebričkov je bilo potrebno na novo izdelati steklene površine, znova doseči ustrezno togost strešne konstrukcije, inženirji pa so odstranili tudi zadnji par vrat in iz cayenna napravili pravega trivratnega športnika. Spremembe zajemajo še povečane odprtine za zrak v prednjem odbijaču, napihnjeni blatniki in spremenjen zadek. V nizki potniški kabini za ustrezno namestitev skrbijo štirje posamični športni sedeži, pa tudi ostalo diši po pregretih pnevmatikah, prevladujejo usnje, karbon in aluminij. Za učinkovit pogon skrbi porschejev agregat s 600 KM in 800 Nm največjega navora, ki chopsterja do hitrosti sto km/h požene v manj kot petih sekundah.