Z risalne deske na zaslon

Aktualno, Zanimivosti

Pri Nissanu vse več pozornosti namenjajo sodobnim in privlačnim oblikam svojih avtomobilov. V ta namen so v sklopu oblikovalskega centra v Londonu namestili posebno velik zaslon imenovan power wall, ki omogoča oblikovalcem in odgovornim, da…

Pri Nissanu vse več pozornosti namenjajo sodobnim in privlačnim oblikam svojih avtomobilov. V ta namen so v sklopu oblikovalskega centra v Londonu namestili posebno velik zaslon imenovan power wall, ki omogoča oblikovalcem in odgovornim, da skupaj v prijetnem ambientu odločajo o prihodnosti računalniških konceptov.

Zaslon, umeščen v sodoben in topel ambient, v širino meri 5,5 m, računalniška tehnologija pa omogoča pravi 3D pogled na konceptni model z vseh smeri. Prednosti ki jih omogoča takšen sistem so predvsem v tem, da ni potrebe po dolgotrajnem in dragem izdelovanju modelov v naravni velikosti iz gline. Za zahtevnejše predstavitve lahko na stenah studia visijo veliki plazmatski zasloni, za udobje pa skrbijo kar najboljši materiali in bar s primerno ohlajeno pijačo. Podobne studie so postavili tudi v drugih Nissanovih oblikovalskih centrih v Kaliforniji, Japonskem in ZDA.


Sorodne vsebine