Boljši rezultati v prvi polovici leta

Aktualno

Francoski izdelovalec avtomobilov Renault je v prvi polovici leta zabeležil boljše rezultate od načrtovanih. Razlog je uspešna in privlačna modelska paleta ter izboljšana prodaja na svetovnem trgu, kar je posledično pripeljalo do občutnega povečanja dobička…

Francoski izdelovalec avtomobilov Renault je v prvi polovici leta zabeležil boljše rezultate od načrtovanih. Razlog je uspešna in privlačna modelska paleta ter izboljšana prodaja na svetovnem trgu, kar je posledično pripeljalo do občutnega povečanja dobička koncerna.

Prihodki so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za skoraj 12 odstotkov, operativni dobiček pa z 588 milijonov evrov povečal na 1,27 milijarde. Temu primerno se je odzvala tudi vrednost delnice, ki je poskočila za 5,39 odstotkov na 64,50 evrov za delnico. Tudi v drugi polovici leta pri Renaultu pričakujejo ugodna gibanja, do konca naj bi dosegli 5,5 odstotka donosa na kapital, kar je za odstotno točko bolje kot prej, razlog pa naj bi bil predvsem odlična prodaja modela megane. Skupna prodaja vozil se je do polletja povečala za 6,5 odstotka in dosegla 1,306 milijona enot, poleg družine megane pa so se najbolje prodajali modeli espace in Renaultova gospodarska vozila.


Sorodne vsebine