Kompaktnih 3+3

Aktualno, Novosti

Tudi pri Hondi je napočil čas za kompaktnega enoprostorca. Imenoval se bo FR-V, na trg pa pride konec letošnjega leta. Za razliko od večine konkurentov bo imel vse prej kot običajno razporeditev sedežev, spredaj bo…

Tudi pri Hondi je napočil čas za kompaktnega enoprostorca. Imenoval se bo FR-V, na trg pa pride konec letošnjega leta. Za razliko od večine konkurentov bo imel vse prej kot običajno razporeditev sedežev, spredaj bo namreč prostora za tri potnike, torej podobno kot pri Fiatovi multipli.

Zasnova s tremi sedeži spredaj

Za FR-V z dolžino 4285 mm, širino1810 mm in višino 1610 mm so si podvozje sposodili pri športnem terencu CR-V in ga nekoliko podaljšali. Zanimiva je razporeditev sedežev 3+3, srednja sedeža sta vzdolžno pomična, sprednji za 270 mm in zadnji za 170 mm. Sprednjemu lahko tudi zložimo naslonjalo in pridobimo priročno odlagalno površino, prtljažnik meri od 439 do 1.600 litrov. Pri Hondi obljubljajo številna odlagališča, med njimi tudi predal pod srednjim sedežem.

Dizelski agregat prihodnje leto

Osnovna različica bo opremljena z 1.7-litrskim bencinskim agregatom s 125 KM, največjim navorom 154 Nm in petstopenjskim ročnim menjalnikom. Tako motoriziran FR-V do sto km/h pospeši v 12,3 s in doseže 182 km/h končne hitrosti, ob tem pa naj poraba ne bi presegla osmih litrov. Nad njim se nahaja dvolitrski bencinski agregat s 150 KM in 192 Nm največjega navora, ki skupaj s šestopensjkim menjalnikom doseže malo manj kot 200 km/h in ima za slabi dve sekundi boljše pospeške, ob tem pa porabi okoli devet litrov. V sredini prihodnjega leta pride še 2.2-litrski dizelski agregat s 140 KM in 340 Nm navora.

Bogata varnostna oprema

Kompaktni enoprostorec bo serijsko opremljen s protiblokirnim zavornim sistemom in elektronsko porazdelitvijo zavorne moči, zavornim asistentom in elektronskim nadzorom stabilnost VSA. Med elemente pasivne varnosti bodo sodili še sprednje in stranske varnostne blazine ter varnostne zavese, ki ščitijo tudi potnike zadaj. Cena za osnovno različico bo po prvih napovedih nekaj pod 20.000 evrov.