Štirivratni kupe tudi kot AMG

Aktualno

Tovarniški predelovalec športnih mercedesov, AMG, je tudi štirivratnega kupeja CLS predelal v CLS 55 AMG. Prodaja se bo začela januarja prihodnje leto, med drugim pa bo novinec razvajal tudi s pospeškom do sto kilometrov na…

Tovarniški predelovalec športnih mercedesov, AMG, je tudi štirivratnega kupeja CLS predelal v CLS 55 AMG. Prodaja se bo začela januarja prihodnje leto, med drugim pa bo novinec razvajal tudi s pospeškom do sto kilometrov na uro v manj kot petih sekundah.

476 KM moči in 700 Nm navora

Pod motornim pokrovom se vrti AMG-jev 5,5-litrski prisilno polnjen osemvaljni V8 motor. Največja moč 476 KM in navor 700 Nm zadostujeta za pospešek od nič do sto kilometrov na uro v 4,7 sekunde, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro. CLS 55 AMG se ponaša tudi s športnim, delno aktivnim zračnim vzmetenjem ter visokozmogljivimi zavorami. Tako kot ostali AMG avtomobili, je tudi CLS opremljen s tako imenovanim Speedshift petstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki omogoča tako avtomatsko menjavanje prestav kot tudi ročno prestavljanje s posebnima gumboma na volanskem obroču.

Športna preobleka AMG

CLS 55 AMG je obut v 18-palčna platišča iz lahke litine s pnevmatikami dimenzij 255/40 spredaj in 285/35 zadaj. Športno zunanjo podobo zaznamujejo drugačen sprednji in zadnji odbijač, poudarjeni stranski pragovi, kromirane izpušne cevi, drugačna sprednja maska in napis ‘V8 Kompressor’ na bokih. Notranjost je odeta v kvalitetno, dvojno šivano usnjeno oblazinjenje, ponaša pa se tudi z armaturno ploščo z merilnikom hitrosti izrisanim do številke 320 ter kromiranimi letvicami z napisom AMG.