Zmogljivejši turbodizel

Aktualno

Junija je na slovenske ceste zapeljal Hyundai terracan z zmogljivejšim 2,9-litrskim turbodizelskim motorjem. Poleg dodelanega pogonskega agregata se prenovljeni terenec ponaša tudi s štirikolesnim pogonom TOD in osveženo notranjostjo. 2,9-litrski CRDi sedaj razvije največjo moč…

Junija je na slovenske ceste zapeljal Hyundai terracan z zmogljivejšim 2,9-litrskim turbodizelskim motorjem. Poleg dodelanega pogonskega agregata se prenovljeni terenec ponaša tudi s štirikolesnim pogonom TOD in osveženo notranjostjo.

2,9-litrski CRDi sedaj razvije največjo moč 163 KM pri 3.800 vrtljajih na minuto, kar je 13 KM več kot pri dosedanjem turbodizlu. Ugodnejši je tudi podatek o navoru, ki sedaj znaša 345 Nm med 1.700 in 3.000 vrtljaji; prej 333 Nm pri 2.000 vrtljajih na minuto. Ob boljših zmogljivostih pa je za 0,1 liter narasla tudi poraba goriva, ki sedaj, sklicujoč se na tovarniške podatke, znaša 8,7 litra plinskega olja na sto kilometrov. Med dodatno opremo je odslej na voljo tudi elektronsko krmiljen štirikolesni pogon TOD (Torque on demand). Pogon je znan že iz manjšega santa-feja, v terracanu pa bo opremljen tudi z reduktorjem. Poleg omenjenih tehničnih sprememb se terracan ponaša tudi z osveženo notranjostjo v sivi ali bež barvi. Cena za terracana 2,9 CRDi z opremo top-k znaša 6,86 milijona, z opremo top-ku pa 7,36 milijona, oziroma s popustom 120 tisoč tolarjev manj.