Zadržana ekstravaganca

Aktualno

Buick bo v New Yorku jutri predstavil študijo štirisedežnega luksuznega kabrioleta z imenom Velite, ki oblikovne linije črpa od Buickov iz tridesetih let prejšnjega stoletja. Velite je zasnovan na isti osnovi kot opel insignia, strešna…

Buick bo v New Yorku jutri predstavil študijo štirisedežnega luksuznega kabrioleta z imenom Velite, ki oblikovne linije črpa od Buickov iz tridesetih let prejšnjega stoletja. Velite je zasnovan na isti osnovi kot opel insignia, strešna konstrukcija pa prisega na platno.

 Dvosedežniku so namestili 20-palčna kolesa spredaj in še za palec večja zadaj in jih obuli v pnevmatike dimenzij 265/40. Kljub 4,72 m dolžine in zelo skladne karoserije ga pri Buicku opisujejo kot ekstravagantnega, a zadržanega. Velite je prvi ameriški primer uporabe nove platforme z zadnjim pogonom koncerna General Motors, s katero želijo utrditi položaj med tamkajšnjimi prestižnimi znamkami. Tam pa ne gre brez zmogljivih agregatov, zato so v nos namestili šestvaljni agregat s 3.6 l delovne prostornine in dvema turbinskima polnilnikoma, ki iz njega iztisneta 400 KM in 542 Nm navora, ki se na zadnji kolesni par prenaša prek šeststopenjske avtomatike. Velite ponuja vrhunsko udobje za štiri potnike, ki jih v primeru slabega vremena ščiti električno pomična platnena streha. O serijski proizvodnji luksuznega kabrioleta lahko zaenkrat le ugibamo, znano pa je, da bodo tako imenovano zeta platformo uporabili pri nasledniku opla omege in novem največjem saabu.