Leta 2005 tudi kot limuzina

Aktualno

Iz neuradnih virov smo izvedeli, da naj bi prestižni bentley continental leta 2005 na ceste zapeljal tudi v štirivratni limuzinski izvedenki. Limuzina z internim imenom midsize-bentley kotira nižje od velikega arnage-a, bazira pa na modelu…

Iz neuradnih virov smo izvedeli, da naj bi prestižni bentley continental leta 2005 na ceste zapeljal tudi v štirivratni limuzinski izvedenki. Limuzina z internim imenom midsize-bentley kotira nižje od velikega arnage-a, bazira pa na modelu GT-coupe.

Tehnično sorodstvo s phaetonom

V primerjavi s kupejem so medosno razdaljo povečali za 20 cm, pa tudi zasnova karoserija in oblika se od njega močno razlikuje. Najbolj značilni razliki so višje nameščeni sedeži in bolj strmo vetrobransko steklo, limuzina pa bo imela tudi nekoliko širše srednje stebričke. Z medosno razdaljo, ki je nekoliko večja od tiste pri Volkswagnu phaetonu – bentley je z njim tehnično v tesnem sorodstvu – je prostornost na zadnji klopi več kot zagotovljena. Velikost avtomobila omogoča tudi velik prtljažnik (predvidoma 500 l) in prostorno posodo za gorivo (100 l).

Več udobja kot pri kupeju

Dvanajstvaljni agregat s 560 KM in podvozje je praktično enako kot pri GT-ju, le vzmetenje bo nekoliko mehkejše, pa tudi izpušni sistem bo zvenel manj športno. Najvišja hitrost bo predvidoma okoli 290 km/h. Za limuzino se že zanimajo ameriški trgovci, ki ji napovedujejo ceno okoli 140.000 dolarjev, torej okrog deset dolarskih tisočakov manj kot stane GT-coupe. Kako bo limuzini ime, še ni znano.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine