Altea nagrajena

Aktualno, Zanimivosti

Prva predstavnica nove oblikovno drzne generacije Seatovih avtomobilov je postala najlepše oblikovano konceptno vozilo lanskega leta. Prestižno nagrado ji je podelilo združenje evropskih oblikovalcev na avtomobilskem salonu v Bruslju, ki bo trajal do 25. januarja….

Prva predstavnica nove oblikovno drzne generacije Seatovih avtomobilov je postala najlepše oblikovano konceptno vozilo lanskega leta. Prestižno nagrado ji je podelilo združenje evropskih oblikovalcev na avtomobilskem salonu v Bruslju, ki bo trajal do 25. januarja.

Alteo smo prvič videli na Frankfurtskem avtosalonu lani septembra, tedaj še kot prototip, avtomobil kompaktnega razreda pa bo na ceste zapeljala prej, kot so mnogi pričakovali. Na evropskih cestah jo bomo predvidoma videvali že spomladi. Nagrado je sprejel vodja oblikovalskega sektorja pri Seatu, Walter de’Silva, ob tem pa povedal, da je altea avtomobil, po katerem se bodo zgledovali vsi prihajajoči seati. Po njegovih besedah gre za revolucijo in ne evolucijo, kar naj bi potrjevala tudi druga prihajajoča vozila te znamke. Združenje evropskih oblikovalcev že leta velja za referenco na področju avtomobilskega oblikovanja, lani pa je pri ocenjevanju dosežkov v petih kategorijah sodelovalo dvesto njegovih članov.  V kategoriji konceptnih vozil je tokrat čast pripadla Špancem.