Vse bliže evropskim in japonskim tekmecem

Aktualno, Novosti

Cadillac STS je ime novincu, ki bo zamenjal model seville, svetovno premiero pa bo doživel aprila na avtosalonu v New Yorku. Prvi kupci v ZDA se bodo z njim zapeljali že v tretji četrtini letošnjega…

Cadillac STS je ime novincu, ki bo zamenjal model seville, svetovno premiero pa bo doživel aprila na avtosalonu v New Yorku. Prvi kupci v ZDA se bodo z njim zapeljali že v tretji četrtini letošnjega leta, prihodnje leto pa bo namenjen tudi evropskim kupcem.

Hišna pripadnost na vsakem koraku

Bistvena sprememba v primerjavi s predhodnikom je prenos pogona s prednjih na zadnja kolesa, za doplačilo pa je na voljo tudi štirikolesni pogon. Oblikovno se STS močno naslanja na druge hišne modele, njegove najbolj značilne določljivke so ozke pokončne luči, velika maska motorja z mrežasto strukturo, odsekane linije in klinasta karoserija. Notranjost je zopet v stilu dragih materialov, kot so aluminij, usnje in svetel les, ki je tokrat evkaliptusov. Vodja razvojnega oddelka pri matičnem koncernu General Motors Bob Lutz novinca vidi predvsem kot naslednji korak v seriji, ki je doslej obsegala modele CTS, XLR in SRX. Njegova želja je predvsem ta, da bi znamka Cadillac počasi postala razmisleka vredna alternativa prestižnim evropskim in japonskim znamkam. Lani je bilo skupaj prodanih 216.090 cadillacov, srednjeročno pa želijo to številko dvigniti na 240.000.

Kratkotrajni prestol največje hišne limuzine

Štirivratno limuzino poganjata bodisi 3.6-litrski V6, bodisi 4,6-litrski osemvaljnik (Northstar), ki ga bodo prihodnje leto ponudili tudi v visoko zmogljivi različici. Ameriški limuzini seveda pristoji samodejni menjalnik, v tem primeru je petstopenjski. Zanimivo pa je, da STS ne bo dobil znamenitega 5.7-litrskega motorja s 400 KM iz chevroleta corvetta, ki so ga nenazadnje vgradili tudi v manjšega CTS-a. Pri Cadillacu s polno paro razvijajo še večjo in prestižnejšo limuzino, ki jo bo med drugimi poganjal tudi orjaški dvanajstvaljni agregat.