Mogoče naročiti tudi v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Avto Triglav, zastopnik vozil Maserati v Sloveniji, sporoča, da je v prodajnem salonu AC-Maranello auto že mogoče naročiti najnovejši Maseratijev model maserati granturismo MC stradale. Omenjeni avtomobil je najhitrejše, najlažje in najmočnejše vozilo v Maseratijevi…

Avto Triglav, zastopnik vozil Maserati v Sloveniji, sporoča, da je v prodajnem salonu AC-Maranello auto že mogoče naročiti najnovejši Maseratijev model maserati granturismo MC stradale.

Omenjeni avtomobil je najhitrejše, najlažje in najmočnejše vozilo v Maseratijevi paleti. Premierno je bil predstavljen septembra na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu.

Dvosed granturismo MC stradale je zasnovan na podlagi zmogljivega granturisma S ter izkušenj iz dirkališč z modelom trofeo in različico GT4. Novi model v sebi združuje bogate izkušnje iz dirkalnega oddelka Maserati Corse, kar poudarja tudi s svojim imenom. Granturismo MC stradale predstavlja pravo povezavo z vzdušjem na dirkališčih in hkrati kaže na Maseratijevo sposobnost, da naredi vozilo, ki se odlično izkaže tako pri vožnji na cesti, kot tudi na dirkališču. Združuje vodenje in aerodinamičnost iz vseh treh dirkalnih programov Maseratija.

Maserati granturismo MC stradale črpa svoj navdih iz zmagovalnega GT1 (z modelom MC12), GT4 ter izkušenj iz dirkalnega programa GranTurismo MC Trofeo. Model odlikuje večja moč, manjša teža, kot britev ostra vodljivost in končna hitrost 301 km/h. Granturismo MC stradale s svojim 4.7 litrskim V8 motorjem s 330 kW (450 KM) prinaša več moči kot granturismo S (323,5 kW oz. 440 KM), pa tudi navor 510 Nm pomeni izboljšanje za 20 Nm. Te lastnosti omogočajo še boljši pospešek od 0 do 100 km/h – granturismo MC stradale za to potrebuje le 4,6 sekunde – ter višjo končno hitrost 301 km/h.

Na dirkaško poreklo kaže tudi njegovih 1.170 kg, kar je 100 kg manj v primerjavi z granturismom S. Nov model izraža prednosti Maseratijevih dirkalnikov tudi z optimalno razporeditvijo mase 48 : 52, ki zagotavlja odlično vodljivost in enakomerno obrabo pnevmatik. Najnaprednejša elektronika v nadgrajenem elektronsko krmiljenim transaxle menjalniku MC Race Shift je omogočila zmanjšanje časa, potrebnega za prestavljanje, na skromnih 60 milisekund. Avtomobil je tudi prvi Maserati v zgodovini, ki ima način vožnje race, dodatno k samodejnemu načinu in načinu sport. Proizvaja več tlačne sile brez dodatnega aerodinamičnega upora, več moči, ne da bi za to porabil več goriva in prinaša večjo okretnost, a ne na račun udobne vožnje, ki je značilna za granturismo S.

Z odstranjenimi zadnjimi sedeži je, po MC12, granturismo MC stradale prvi Maseratijev dvosed. K njegovim lastnostim bistveno prispevajo tudi Brembo zavore s karbonsko – keramičnimi koluti, posebej razvite pnevmatike Pirelli, edinstven sistem vzmetenja ter dirkalni sedeži iz ogljikovih vlaken.

Maserati granturismo MC stradale je na voljo od 195.300 evrov, prvi avtomobili bodo dobavljeni predvidoma letos spomladi.