12.000 preizkusnih trčenj…

Aktualno, Zanimivosti

Fordovi inženirji za varnost v ZDA in Nemčiji so z novim focusom 2012 opravili več kot 12.000 preizkusnih trčenj v resničnem in navideznem svetu, da bi dokazali učinkovitost inovativnih tehnologij za zaščito potnikov v primeru…

Fordovi inženirji za varnost v ZDA in Nemčiji so z novim focusom 2012 opravili več kot 12.000 preizkusnih trčenj v resničnem in navideznem svetu, da bi dokazali učinkovitost inovativnih tehnologij za zaščito potnikov v primeru nezgode. 

Povsem novi focus, ki bo naprodaj v začetku leta 2011, je opravil temeljito preizkušanje zaščite potnikov in računalniške simulacije celotnega vozila. Te simulacije so postale tako realistične, da se je znatno zmanjšalo število potrebnih dejanskih poskusnih trčenj.

“Razvoj focusa v skladu z globalnimi varnostnimi standardi je zagotovil izboljšane lastnosti vozila v primeru trčenja in s tem povezano boljšo zaščito potnikov,” je povedal Matt Niesluchowski, vodja za varnost pri focusu. “Fordova ekipa za varnost je od vsega začetka delala na različnih koncih sveta, kar je znatno pomagalo, da novi focus izpolnjuje ali presega zahteve zapletenega spleta globalnih varnostnih predpisov.

Fordova trčenja za potrditev ugotovitev

Več tisoč računalniških simulacij trčenj je inženirjem omogočilo preizkušanje na stotine zasnov. Fizično preizkusno trčenje, ki so ga izvedli po kopici navideznih simulacij, je preverilo in ocenilo računalniške simulacije in zagotovilo izpolnjevanje vsake notranje in zunanje zahteve.

“Še nikoli nismo tako intenzivno uporabljali računalniških simulacij za optimalno zasnovo vseh sestavnih delov, ki vplivajo na varnost vozila,” je povedal Niesluchowski. “Zapletenost preizkusnega trčenja, pri katerem pride do medsebojnega delovanja več sto delov in sistemov, še vedno zahteva fizično preizkušanje za ovrednotenje rezultatov simulacij.”

Izboljšani zadrževalni varnostni sistem

Focus je opremljen s Fordovim inteligentnim sistemom za zaščito (IPS), ki združuje tehnologije varnostnih sistemov za zadrževanje naslednje generacije z optimizirano ojačeno strukturo karoserije. IPS je bil razvit kot povsem integriran sistem, zato karoserija pri trčenju na učinkovit način vsrka energijo in v povezavi s sistemi za zadrževanje pomaga varovati potnike v vozilu.

Vsi sedeži so opremljeni s tritočkovnimi varnostnimi pasovi, na sprednjih sedežih pa prednapetost zategovalnikov omogoča podaljšan pomik pri zategu pasu, ki ima tudi omejitev obremenitve. Na zunanjih zadnjih sedežih so držala za pritrditev otroških varnostnih sedežev s sistemom ISOFIX. Vsi modeli focusa so opremljeni s sistemom opozorilnika za uporabo varnostnih pasov, ki na uporabo varnostnega pasu ne opozarja le voznika in sovoznika, temveč opozori tudi v primeru, da kateri od potnikov na zadnjih sedežih ni pravilno pripet z varnostnim pasom.

Izboljšani varnostni zadrževalni sistem vključuje posamezni sprednji varnostni blazini in stranski varnostni blazini 3D za zaščito voznikovega in sovoznikovega prsnega koša. Stranska varnostna blazina 3D je namesto iz dveh izdelana iz treh tkanih ploskev in zato zagotavlja večjo globino. Del sistema so tudi standardne varnostne zavese za prvo in drugo vrsto sedežev.

Tehnologija sprednje varnostne blazine za voznika zagotavlja izboljšano zaščito prsnega koša z uporabo preoblikovanega, ukrivljeno oblikovanega traku, ki pritegne spodnji del varnostne blazine in omili udarec blazine ob voznikove prsi in rebra. Ta funkcija je še posebej pomembna pri starejših voznikih, ki so bolj izpostavljeni poškodbam.

S tehnologijo za pritegovanje varnostne blazine, ki je prvič na voljo v novem focusu, bodo v prihodnosti opremljeni tudi številni drugi Fordovi modeli.

Varnostni zadrževalni sistem v focusu dopolnjujejo druge izboljšane notranje funkcije za varnost. Fordov volanski drog z vodoravnim pomikom zmanjša nevarnost za poškodbo glave in prsnega koša, saj v primeru čelnega trčenja z veliko hitrostjo nevarne obremenitve preusmeri od voznika.

Izboljšana je tudi izdelava armaturne plošče, ki izpolnjuje številne zahteve, v primeru stika nog z armaturno ploščo med trčenje pa zagotavlja dodatno varnost.

Inovativni postopek ‘valjanja po meri’

V primeru nezgode struktura novega focusa poskrbi za izboljšano zaščito z ojačitvijo stebrička B. Ta ključni strukturni del je iz ultra ojačenega jekla, ki ga izdelujejo z inovativnim postopkom ‘valjanja po meri’. Postopek omogoča različno debelino na celotni dolžini jeklene plošče, zato ima sestavni del povečano jakost na območjih, ki so izpostavljena večjim obremenitvam.
 
55 odstotkov školjke focusove karoserije je izdelano iz ojačenega jekla, več kot 31 odstotkov skeletne strukture pa je iz ultra-ojačenega in borovega jekla. S temi naprednimi materiali struktura izpolnjuje zahteve glede trčenj na vseh svetovnih trgih, obenem pa je zaradi manjše teže vozila učinkovitejša tudi poraba goriva.

Celovita paleta tehnologij za aktivno varnost

Focus je opremljen s celovito paleto naprednih tehnologij za aktivno varnost, ki vozniku pomagajo ohraniti varen nadzor nad vozilom in se izogniti nezgodi v nevarnih situacijah. Povsem novi focus je prvi Ford z varnostnim sistemom za majhno hitrost, ki vozniku pomaga, da se izogne trčenjem z nizko hitrostjo oziroma naletom v zadnji del spredaj vozečega vozila, ki so zelo pogosti v zgoščenem mestnem prometu.

Najsodobnejši elektronski sistem za stabilnost (ESP) predstavlja osrčje številnih funkcij za aktivno varnost in uporablja inteligentno logiko za nadzor vožnje vozila ter učinkovito, večkrat povsem neopazno poseže, ko je to potrebno. Sistem vključuje:

• Zavorni sistem ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči EBD in nadzorom zaviranja v ovinkih CBC
• Pomoč pri zaviranju v sili EBA, elektronsko predpolnjenje zavor EBP in opozorilo za zaviranje v sili
• Sistem za nadzor zdrsa TCS, ki vključuje sistem za nadzor zdrsa z motorjem ETCS in zaporo diferenciala z zaviranjem BLD
• Hidravlično povečanje tlaka na zadnji osi HRB
• Preprečevanje blokiranja zaradi zaviranja z motorjem EDC
• Vektorski nadzor navora TVC
• Pomoč pri speljevanju na strmini
• Nadzor zanašanja prikolice

Veliko teh funkcij je prvič na voljo s focusom.