EcoBoost za paleto vozil

Aktualno

Ford je svojo ponudbo pogonskih sklopov razširil za najnovejši portfelj večjih vozil, med katera spadajo novi mondeo, S-MAX in galaxy. Nov, učinkovit 1,6-litrski motor Ford EcoBoost s 118 kW (160 KM) nudi kupcem manjšo prostornino…

Ford je svojo ponudbo pogonskih sklopov razširil za najnovejši portfelj večjih vozil, med katera spadajo novi mondeo, S-MAX in galaxy. Nov, učinkovit 1,6-litrski motor Ford EcoBoost s 118 kW (160 KM) nudi kupcem manjšo prostornino z enako močjo.

Štirivaljni motor Ford EcoBoost predstavlja popolnoma novo generacijo bencinskih motorjev z zmanjšano prostornino, visoko zmogljivostjo in majhnim izpustom CO2. Fordovi evropski inženirji so za globalno uporabo razvili nov 1,6-litrski motor (izdelan v Veliki Britaniji) in 2,0-litrski motor (izdelan v Španiji), ki je bil prav tako nedavno predstavljen za paleto večjih Fordovih vozil. Motor združuje najnovejše tehnologije pogonskih sklopov, da lahko v primerjavi z običajnimi motorji z večjo delovno prostornino zagotovi 20 odstotkov manjšo porabo goriva in manj izpustov CO2.

Kupcem, ki želijo še učinkovitejšo porabo goriva, je bila predstavljena paleta novih modelov mondeo, S-MAX in galaxy, ki ponujajo številne funkcije tehnologij ECOnetic, vključno s pametnim regenerativnim polnjenjem, sistemom informacij za voznika z načinom Ford Eco Mode in sistemom z aktivno masko hladilnika. Te tehnologije so del standardne opreme novega 1,6-litrskega motorja EcoBoost.

Kljub velikosti je zmogljivost novega 1,6-litrskega motorja navdušujoča. Z največjo močjo 118 kW (160 KM) in največjim navorom 240 Nm v okviru razpona vrtljajev od 1.600 do 4.000 vrt/min ima novi Mondeo, ki je opremljen s tem motorjem in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, kombinirano porabo goriva, ki znaša 6,8 l/100 km*, kar pomeni, da je povprečni izpust CO2 samo 158 g/km.

Pregled zmogljivosti novega 1,6-litrskega motorja Ford EcoBoost

Kombinirana poraba goriva v l/100km*

Povprečni izpust CO2 v g/km

Najvišja hitrost v km/h

Pospešek od 0 do 100 km/h

Ford Mondeo (4/5 vrat)

6,8

158

215

9,3

Ford Mondeo (karavan)

6,8

158

210

9,6

Ford S-MAX

7,0

164

204

9,8

Ford Galaxy

7,2

169

201

9,9

Fordove tehnologije EcoBoost omogočajo uporabnikom številne prednosti najsodobnejših dizelskih motorjev, vključno z osupljivim navorom pri nizkem številu vrtljajev in manjšimi emisijami CO2,” je povedal Graham Hoare, izvršni direktor razvoja pogonskih sklopov pri Fordu Evropa. “Motorji EcoBoost obenem ohranjajo vozni značaj in stroškovne prednosti bencinskih motorjev – tako uporabnikom učinkovito nudijo najboljše iz obeh svetov.”

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate animacijo – predstavitev – Fordovega motorja EcoBoost.