Nova podoba, novi motorji…

Aktualno, Novosti

V letošnjem letu je Opel spremenil corso povsod, kar je skrito za zunanjostjo, od podvozja in volana, do pogonskih sklopov. V letu 2011 pa bo uspešen mali Oplov avtomobil nov tudi navzven. Pričakujemo lahko posodobljen…

V letošnjem letu je Opel spremenil corso povsod, kar je skrito za zunanjostjo, od podvozja in volana, do pogonskih sklopov. V letu 2011 pa bo uspešen mali Oplov avtomobil nov tudi navzven. Pričakujemo lahko posodobljen sprednji del, ki bo bolj športen, vpadljiv, z najnovejšimi Oplovimi avtomobili usklajeno in prepoznavno podobo.

Ponudbo bo obogatila tudi nova corsa ecoFLEX 1.3 CDTI, z največjo močjo motorja 70 kW (95 KM), serijsko opremljena s sistemom start/stop. Njena različica s tremi vrati porabi le 3,5 litra dizelskega goriva na 100 km in izpusti v ozračje v povprečju 94 g CO2/km.

Med novosti se uvršča tudi novi multimedijski, informacijsko zabavni sistem s sedmimi zvočniki, med katerimi so štirje moči 20 W. Vsestransko uporaben sistem Touch & Connect se postavlja s petpalčnim barvnim zaslonom za upravljanje na dotik, s podatkovno bazo navigacijskega sistema za 28 držav, vključno s Slovenijo, povezavo Bluetooh ter priključkoma za iPod in USB. Sistem je skladen s pričakovanji uporabnikov 21. stoletja in preprost za uporabo ter po zelo konkurečni ceni nudi univerzalno povezljivost.

Nove barve, novi vzorci in nove izvedbe posameznih delov ter sklopov je mogoče zaslediti navzven in navznoter. Ob moderni barvi oglja, so notranjosti namenjeni tudi vzorci, vstavki in zaključki v dveh barvah posebej velike izraznosti, Tabasco Orange in Steel Blue. Barvno paleto zunanjosti so obogatile barve, kot je nežna Guacamole, zelena Grasshoper, ki krade poglede in drzna Henna. Uveljavljene in priljubljene športne različice iz ponudbe Color Line je mogoče po novem popestriti z novim paketom dodatne opreme Linea, ki vključuje dve široki, vzdolžni črti preko karoserije, ki sta barvno usklajeni s 17-palčnimi platišči in ohišjem zunanjih vzvratnih ogledal.

Corsa, vse od 1982 dalje, ponuja eno bolj razčlenjenih ponudb v razredu. Nobeden med primerljivimi avtomobili ne ponuja toliko kot corsa, ki se poleg ostalega postavlja še z ogrevanim volanskim obročem in integriranim nosilcem za kolesa FlexFix. Da je eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov razreda, botruje tudi posodobitev podvozja in pogonskih sklopov, ki ji je bila podvržena v začetku letošnjega leta. Trditev o priljubljenosti je podkrepljena z zvečanjem njenega tržnega deleža na številnih evropskih trgih letos. V Sloveniji je vsak deseti prodani avtomobil corsa, v svojem segmentu pa zaseda peto mesto.