Član V Racinga uspešen v Italiji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Klemen Čampa, Portorožan, se je minuli vikend udeležil svoje prve preizkušnje v prvenstvu Formule 2000 light na italijanskem dirkališču Adria. S podporo moštva LEMA racing se je v Italijo odpravil že v začetku minulega tedna,…

Klemen Čampa, Portorožan, se je minuli vikend udeležil svoje prve preizkušnje v prvenstvu Formule 2000 light na italijanskem dirkališču Adria.

S podporo moštva LEMA racing se je v Italijo odpravil že v začetku minulega tedna, kjer je pridno treniral z zmogljivo formulo Renault 2.0, kakršno vozi tudi Jaka Marinšek v prvenstvu Renault Italia. Klemen je na uradnem treningu dosegel 11. štartno mesto za prvo in 10. štartno mesto za drugo dirko vikenda izmed 19. uvrščenih tekmovalcev. Kljub solidnemu uspehu na svojem prvem uradnem treningu prvenstva formul je Klemen ostal samokritičen: »Po kvalifikacijah sem bil razočaran, ker sva z inženirjem po pregledu telemetrije ugotovila, da sem bil v prvi polovici kroga hitrejši kar za 3,5 desetinke od kasneje 4. uvrščenega v kvalifikacijah. Vse sem izgubil v zadnjem delu kroga zaradi moje napake pri pospeševanju iz dveh ovinkov.« Tekmovalci med 4. in10. štartnim mestom so namreč s časi bili v razmaku le treh desetink. »Lahko bi si privozil boljše štartno mesto in s tem imel zelo dobro izhodišče za dirko, ki je tukaj velikega pomena, ker je proga dokaj zaprta in ni veliko mest za prehitevanje. Ampak to je pač dirkanje in vsaka napaka stane. Vseeno pa sem po drugi strani vesel, ker sem bil lahko konkurenčen dirkačem, ki že nekaj let dirkajo s Formulo Renault ali pa v drugih dirkaških prvenstvih in imajo neprimerno veliko več izkušenj,« je po napornih kvalifikacijah ugotavljal Čampa.

Klemnu je na štartu prve dirke uspelo obdržati svoje mesto. Zaradi zavitega dirkališča ni uspel veliko napredovati, tako da je dirko zaključil na 9. mestu. Bistveno bolj napeta je bila druga dirka, ko so Klemna ob ugasnjenih rdečih lučeh prehiteli kar trije dirkači. Kljub temu se ni predal in v naslednjih uvodnih krogih pridobil vsa izgubljena mesta ter napredoval na 9. mesto. Pri boju za boljše mesto je trčil z rivalom Dornbeckerjem. Pri dotiku je rahlo polomil prednje krilce, sicer ta vikend odlično delujoče formule Renault 2.0. Zaradi slabšega oprijema na prednjega dela formule je do konca dirke žal izgubil dve mesti.

»Za mojo prvo dirko s formulo sem zadovoljen, ker sem se dobro znašel in skozi vikend postopoma napredoval ter se med drugim tudi veliko naučil. Na naslednji dirki bom zagotovo še bolj pripravljen,« je zaključil svoje misli 22-letni Čampa, ki se zaveda, da bo potrebno za takšen nivo dirkanja pridobiti še kar nekaj izkušenj.

Več na rally.avtomanija.com