V Vallelungi smola

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Med 28. in 30. majem je potekal drugi dirkaški konec tedna italijanskega prvenstva formul renault 2.0 na dirkališču Vallelunga v neposredni bližini Rima. Ekipa LEMA racing se je na Apeninski polotok odpravila z optimističnimi mislimi,…

Med 28. in 30. majem je potekal drugi dirkaški konec tedna italijanskega prvenstva formul renault 2.0 na dirkališču Vallelunga v neposredni bližini Rima. Ekipa LEMA racing se je na Apeninski polotok odpravila z optimističnimi mislimi, saj so že v Imoli dosegli odlične rezultate, žal pa jih je tokrat spremljala smola.

Na dirkališču se je zbralo 19 mladih in obetavnih dirkačev, ki so uradni trening pričeli na suhi stezi. Jaki Marinšku pa se je ponesrečen vikend pričel že s kvalifikacijami, saj mu je počila pnevmatika in tako imel na voljo le tri hitre kroge. Kljub temu je uspel doseči osmi najboljši čas, medtem ko je moštveni kolega Matevž Habjan kvalifikacije zaključil na 15. mestu. Za Habjana je bil to prvi obisk tega znamenitega dirkališča.

Na prvi dirki tega vikenda, ki so jo zaznamovala številna atraktivna prehitevanja, je Jaka zaključil na devetem, medtem ko Matevž na 12. mestu. Oba mladeniča pa sta si veliko obetala od druge nedeljske dirke, ki pa se je žal za Jako končala v pesku. Štartal je agresivno ter se že v prvem krogu prebil na četrto mesto. V krutem boju za boljše mesto se je zapletel v nesrečo pri kateri sta mu počila prednji spojler  in obesa zaradi česar je moral odstopiti. Matevž je dirko končal na 11. mestu.

Naslednja dirka italijanskega prvenstva formule renault 2.0 bo v Monzi 27. junija. Rezultati in informacije pa so dosegljive tudi na uradni spletni strani prvenstva: www.renaultsportitalia.it!

Več na lema.si