Bužga zmagal in odstopil

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aleš Bužga je minuli vikend nastopil na znani dirki v slovaškem mestu Piestany, ki jo organizira Viliam Liedl. Slednji je z audijem TT-R serije DTM redni gost slovenskih dirk za srednje evropsko cono. Aleš je…

Aleš Bužga je minuli vikend nastopil na znani dirki v slovaškem mestu Piestany, ki jo organizira Viliam Liedl. Slednji je z audijem TT-R serije DTM redni gost slovenskih dirk za srednje evropsko cono. Aleš je sobotno dirko zaključil na odličnem prvem mestu, medtem ko mu je na nedeljski dirki načrte prekrižal najverjetneje zdrobljeni ležaj na zadnji desni gumi.

Ob slovaškem mestu Piestany vsako leto na letališču organizirajo dirko za centralno evropsko prvenstvo. Dobro ga pozna tudi Aleš Bužga, ki ga je letos z renaultom meganom obiskal že drugič zapored. Že na sobotnih kvalifikacijah si je privozil prvo štartno mesto za prvo dirko vikenda. Na dirki ga tako ni čakala težka naloga, od starta do cilja je ubranil vse napade zagnanih Slovakov.

Na jutranjem nedeljskemu uradnemu treningu je ponovil sobotno odlično vožnjo in z najboljšim doseženim časom napovedal pohod do zmage. Tako je tudi pričel popoldansko dirko vse do odstopa, ko se mu je najverjetneje zdrobil ležaj, kar je botrovalo da je odletela zadnja desna guma stran in močno poškodovala renaulta megana.

Aleš napoveduje, da bo megane pripravljen do prihajajoče dirke na Grobniku naslednji konec tedna, kjer bo v svojem razredu A-2000 FIA-CEZ poskušal obdržati vodilno mesto.

Več informacij o Alešu Bužgi lahko najdete na spletni strani www.buzga-motorsport.com.