Napovedan za leto 2010

Aktualno, Novosti

PEBBLE BEACH, Kalifornija, ZDA – Cadillac je pred kratkim omogočil poseben predogled naslednje generacije večnamenskega vozila SRX, modela za leto 2010, ki bo po vsem svetu predstavljen sredi leta 2009. Popolnoma novi SRX je mišljen…

PEBBLE BEACH, Kalifornija, ZDA – Cadillac je pred kratkim omogočil poseben predogled naslednje generacije večnamenskega vozila SRX, modela za leto 2010, ki bo po vsem svetu predstavljen sredi leta 2009. Popolnoma novi SRX je mišljen kot alternativa jedru segmenta luksuznih večnamenskih vozil s svežo izvedbo značilnega Cadillacovega oblikovnega jezika. 

»Nova generacija SRX je rezultat nenehnega raziskovanja in izpopolnjevanja Cadillacovega oblikovnega jezika z namenom ustvarjanja dramatične prisotnosti v prostoru luksuznih večnamenskih vozil,« pravi direktor oblikovanja pri Cadillacu.

Popolnoma novi SRX se bo do konca leta predstavil na večjih avtomobilističnih sejmih po vsem svetu, ob teh priložnostih bodo predstavljene tudi vse podrobnosti. Model za leto 2010 bo nadomestil trenutno večnamensko vozilo SRX, ki je bilo predstavljeno leta 2004 kot ključni element Cadillacovega preporoda in razširitve po vsem svetu. Večnamensko vozilo naslednje generacije je slogovno podobno in podobne velikosti kot Cadillacova idejna zasnova vozila Provoq, ki je bila predstavljena na številnih sejmih v letu 2008.

Popolnoma novi proizvodni model, ki je še v razvoju, je namenjen doseganju odlične dinamike vožnje in oprijema v mokrem vremenu, sodobna elegantna kabina pa je oblikovana tako, da je dovolj prostora za pet oseb in veliko količino prtljage.

»SRX nove generacije skupaj z novim modelom CTS Sport Wagon prikazuje novo smer, v katero je Cadillac popeljal svoje dramatično oblikovanje, zlasti pri avtomobilih in večnamenskih vozilih, ki so prave velikosti v pravem trenutku za današnje luksuzne stranke,« je povedal Jim Taylor, generalni direktor Cadillaca.