Velika nagrada Evrope, Valencia, 24.8.2008

Aktualno

Prvi obeti so bili sicer dobri, a prva dirka na novem dirkališču v Valenciji se je za moštvo Renault nazadnje končala vse prej kot optimalno. Fernando Alonso je na domačih tleh po trku že v…

Prvi obeti so bili sicer dobri, a prva dirka na novem dirkališču v Valenciji se je za moštvo Renault nazadnje končala vse prej kot optimalno. Fernando Alonso je na domačih tleh po trku že v prvem krogu moral v garažo, v kateri je zaradi preveč poškodovanega dirkalnika tudi ostal, mladi Nelson Piquet pa je 57 krogov dolgo dirko s poškodovanim prednjim krilcem končal na enajstem mestu.

Že v kvalifikacijah se je kazalo razmerje moči, ki ni bilo v prid Renaultu, saj sta dirkača po težavah z nastavitvijo dirkalnika na povsem novi stezi v Valenciji dirko začela  z dvanajstega (Alonso) in petnajstega mesta (Piquet). Kljub temu, da je Alonsko drugi prosti trening v petek zaključil na odličnem drugem mestu, Piquet pa na solidnem devetem, je bil njun hitrostni napredek v sobotnih kvalifikacijah (približno dobro sekundo) v primerjavi z glavnimi tekmeci premajhen, da bi se uvrstila tudi v njihov zaključni tretji del. Zaradi narave dirkališča sta bila njuna izhodiščna položaja vse prej kot optimalna, kar se je na koncu pokazalo že v prvem krogu dirke. Že kmalu po štartu je v gneči Kazuki Nakadžima od zadaj zadel Alonsa in mu tako močno poškodoval dirkalnik, da Renaultovi mehaniki niso mogli več dovolj hitro popraviti nastale škode. Alonso je bil po dirki seveda več kot razočaran, saj se je želel navijačem, ki so prišli v Valencijo v velikem številu, oddolžiti z dobrim rezultatom.

»Po kvalifikacijah je postalo jasno, da bo pred menoj težka dirka. Že v prvem krogu je vame od zadaj trčil Nakadžima in mi poškodoval dirkalnik. Mehaniki so na vsak način želeli popraviti nastalo škodo, da bi se lahko vrnil v dirko, ki je bila tako bolj ali manj izgubljena. A poškodbe vpetja zadnjega krilca je bila žal prehuda. Zelo sem razočaran, saj sem hotel na moji drugi domači dirki odpeljati kar se da dobro. Zdaj mi ne preostane drugega, kot da skušam čim prej pozabiti na to smolo in se osredotočim na naslednjo dirko v Belgiji,« je po dirki povedal razočarani Fernando Alonso.

Nelson Piquet tudi ni imel najlažjega dela. V začetnem delu dirke je poškodoval prednje krilce, a škoda ni bila tako velika, da bi moral le zaradi nje takoj zaviti v boks. S strategijo enega postanka se je sicer povzpel do enajstega mesta, vendar za odločnejše napredovanje potrebne hitrosti preprosto ni imel.

»Prvi krog je bil res nabito poln, jaz pa sem bil nekako sredi cele te zmešnjave.  Zato sem izgubil nekaj mest, katera pa sem potem skozi dirko počasi lovil. A prehitevanja niso bila lahka, posebno ker sem imel poškodovano prednje krilce. Žal mi je, ker se nisem uspel uvrstiti med najboljših deset. Ne glede na ponesrečeno dirko, v kateri smo imeli precej smole, nas to ne sme spraviti v slabo voljo. Že v Belgiji je lahko slika povsem drugačna,« je optimistično dejal Nelson Piquet.

Z rezultatom na tej dirki ni mogel biti zadovoljen tudi direktor moštva Flavio Briatore: »Ta konec tedna bomo skušali čim prej pozabiti. Vse nam je šlo narobe, imeli smo tudi nekaj smole, a takšno je pač dirkanje. Zdaj nas to ne sme odvrniti od našega cilja, torej četrtega mesta v skupni razvrstitvi moštev.«

Tehnični direktor moštva Pat Symonds je delil mnenje Flavia Briatoreja: »Res škoda, da smo novo in prelepo dirkališče zapustili brez novih točk. Posebej nam je žal za Fernanda, da se ni mogel izkazati pred številnimi domačimi navijači. Sreča je v športu pač opoteča, zdaj se podajamo v Belgijo, kjer bomo skušali ponovno pokazati, kaj znamo.«

Še v nedeljo dopoldan pred dirko je Pat Symonds za uradni blog moštva Renault F1 dejal, da bo ključnega pomena za Alonsa prav Kazuki Nakadžima: »Če ga bo v uvodnem krogu lahko prehitel, bo imel možnost za solidno dirko in morda bo lahko osvojil nekaj točk. Sicer bodo stvari bolj zapletene.« Na žalost je imel Pat Symonds prav le deloma: popolnoma je zadel ime ključnega elementa.

Pred naslednjo dirko bo moštvo Renault tri dni testiralo v Monzi, nato pa bo na vrsti dirka za VN Belgije 7. septembra v Spa-Francorchampsu.

Rezultati VN Evrope:
1. Felipe Massa (Ferrari) 1.35:32,339
2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +5,611 sek
3. Robert Kubica (BMW Sauber) +37,353 sek
4. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) +39,703 sek
5. Jarno Trulli (Toyota) +50,684 sek
6. Sebastian Vettel (Toro Rosso-Ferrari) +52,625 sek
7. Timo Glock (Toyota) +1:07,990 min
8. Nico Rosberg (Williams-Toyota) +1:11.457 min
11. Nelson Piquet (Renault) +1:32,717 min
– Fernando Alonso (Renault) trčenje
(uvrščeno 17 dirkačev)

Najhitrejši krog: Felipe Massa (Ferrari) 1:38,708 min (36. krog)

Skupna uvrstitev za svetovno prvenstvo dirkačev:
1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 70
2. Felipe Massa (Ferrari) 64
3. Kimi Raikkonen (Ferrari) 57
4. Robert Kubica (BMW Sauber) 55
5. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) 43
6. Nick Heidfeld (BMW Sauber) 41
7. Jarno Trulli (Toyota) 26
8. Fernando Alonso (Renault) 18
    Mark Webber (Red Bull-Renault) 18
10. Timo Glock (Toyota) 15
11.  Nelson Piquet (Renault) 13
12. Rubens Barrichello (Honda) 11
13. Nico Rosberg (Williams-Toyota) 9
      Sebastian Vettel (Toro Rosso-Ferrari) 9
15. Kazuki Nakadžima (Williams-Toyota) 8
16. David Coulthard (Red Bull-Renault) 6
17. Jenson Button (Honda) 3
18. Sebastien Bourdais (Toro Rosso-Ferrari) 2

Skupna uvrstitev za svetovno prvenstvo moštev:
1. Ferrari 121 točk
2. McLaren-Mercedes 113
3. BMW Sauber 96
4. Toyota 41
5. Renault 31
6. Red Bull-Renault 24
7. Williams-Toyota 17
8. Honda 14
9. Toro Rosso-Ferrari 11

Renault Slovenija >>


Sorodne vsebine