Obetaven začetek za Preka

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Huda nesreča avstrijskega voznika Herberta Breitenederja , ki je tragično preminil, je zaznamovala predčasno končan rally Lico-Lavanttal. Miha Prek in Valter Mršnik sta svoj prvi rally letošnje sezone začela uspešno. Miha Prek in Valter Mršnik…

Huda nesreča avstrijskega voznika Herberta Breitenederja, ki je tragično preminil, je zaznamovala predčasno končan rally Lico-Lavanttal. Miha Prek in Valter Mršnik sta svoj prvi rally letošnje sezone začela uspešno.

Miha Prek in Valter Mršnik sta na prvem rallyu državnega prvenstva pokazala, da bosta krojila sam vrh divizije I ter tako poskušala braniti naslov državnih prvakov. Prve petkove hitrostne preizkušnje sta začela izredno hitro in preudarno ter tako kar tri hitrostne preizkušnje odpeljala kot najhitrejša posadka divizije I. Z odličnimi vožnjami sta si po prvem delu rallya zagotovila vodstvo za dobri dve sekundi pred drugo uvrščenima. Tudi v soboto sta nadaljevala v hitrem ritmu, pred začetkom šeste hitrostne preizkušnje pa sta iz servisne cone že prejela obvestilo svoje ekipe o hudi nesreči in na tej preizkušnji izgubila nekaj dragocenih sekund in tudi vodstvo. Rally je bil kasneje zaradi težke nesreče avstrijske posadke predčasno zaključen in o usodi rallyja bo odločal AŠ2005. » Zelo sem zadovoljen z odpeljanimi vožnjami in hkrati presenečen, saj glede na močno konkurenco nisem pričakoval takega začetka. Žal pa se je zgodilo, kar si najmanj želimo na rallyju. Iskreno sožalje družini in svojcem,« je po končanem rallyju povedal Miha.
Naslednja preizkušnja , ki čaka posadko Prek-Mršnik bo rally Saturnus v začetku maja.

Vir: www.prek-racing.com