Z novo tehnologijo

Aktualno, Novosti

Avto Triglav d.o.o., Ljubljana, prodajalec in distributer vozil Ferrari in Maserati, je uradno predstavil Maserati Quattroporte Automatica. Maserati, ki ga krasi tehnološka odličnost in obrtniška kakovost v podrobnostih, postavlja svojo tehnološko odličnost v službo voznika….

Avto Triglav d.o.o., Ljubljana, prodajalec in distributer vozil Ferrari in Maserati, je uradno predstavil Maserati Quattroporte Automatica.

Maserati, ki ga krasi tehnološka odličnost in obrtniška kakovost v podrobnostih, postavlja svojo tehnološko odličnost v službo voznika. Uporabljene tehnične rešitve zagotavljajo zmogljivost, popolno ravnotežje in varnost. Izvirni Maseratijev slog ustvarja pristno italijansko limuzino, ki je bila kar 25x izbrana za najboljši avto na svetu.

Maserati Quattroporte omogoča udobje velike, razkošne limuzine in vodljivost pravega športnega vozila. Skrivnost, ki iz klasične limuzine ustvari limuzino z najboljšo vodljivostjo na svetu je v načrtu razporeditve mas. Ta razporeditev »Transaxle« je dosežena s pomikom motorja nazaj, v notranjost sprednje osi.

Quattroporte je na voljo je v dveh športnih različicah: Quattroporte Automatica in Quattroporte Duoselect. Quattroporte Automatica združuje udobje s športnostjo zaradi samodejnega športnega menjalnika ZF. Za drugi model so značilne različne rešitve, povezane z motorjem, menjalnikom, prenosom moči. Quattroporte Automatica in Quattroporte Duoselect sta na voljo v različicah Executive GT in Sport GT.

Oba poganja motor V8 z močjo 295 kW (400 KM). Osemvaljni motor v obliki črke V pod kotom 90° z gibno prostornino 4244 cm3 je majhen in lahek ter nemudoma in postopno razvije 295 kW (400 KM) pri 7000 vrt./min, kar pomeni specifično moč 95,2 KM/liter. Oba modela odlikujejo vrhunske zmogljivosti; tako Duoselect pospeši od 0 – 100 km/h v 5,2 s, Automatica pa v 5,6 s. Končni hitrosti sta 275 oziroma 270 kilometrov na uro.

Maserati daje na kakovost in zmogljivosti svojih avtomobilov 36-mesečno jamstvo ne glede na število prevoženih kilometrov. Dodatna storitev Maserati Assistance je brezplačno na voljo za dobo treh let in vključuje vrsto prvovrstnih storitev kot so: pomoč na cesti, nadomestno vozilo, stroški prenočevanja v hotelu, predujem za nujne stroške, informacije za voznike (le v Italiji), informacije o mreži pooblaščenih serviserjev in zdravstveno pomoč. Storitve so dostopne prek klicnih centrov, ki delujejo 24 ur na dan, vse dni v letu.
Svoj novi Quattroporte Automatica lahko naročite v prodajnem salonu Avta Triglav – AC Maranello auto, cene pa se začno pri 129.951,00 EUR. Trenutna čakalna doba za to vrhunsko vozilo je 4 – 6 mesecev.