Težko dirkanje

Motociklizem, Šport

…je tam čez lužo. S to trditvijo se vsekakor strinjajo v ekipi  Inotherm racing team, katera se v letošnji deset članski odpravi mudi na  letošnjem dirkaškem festivalu v Daytoni na Floridi. Po začetnih težavah, Ameriška…

…je tam čez lužo. S to trditvijo se vsekakor strinjajo v ekipi  Inotherm racing team, katera se v letošnji deset članski odpravi mudi na  letošnjem dirkaškem festivalu v Daytoni na Floridi. Po začetnih težavah, Ameriška carinska služba, je po varnostnem protokolu namreč  hotela za  14 dni zadržati zabojnik, v katerem sta bila preko letalskega prevoznika poslana  dva dirkalna motocikla  in  vsa ostala  za dirke  potrebna oprema.  Po  trodnevnem boju z birokracijo je Slovencem le uspelo  pridobiti  motocikle  in z nekajdnevno zamudo, so se odpravili iz  Miamija v Daytono kamor so prispeli včeraj.  Po dnevu za pripravo in sestavo motociklov, so danes kot kaže,  že  ujeli svoj ritem  in na jutrišnje treninge se fantje že  pripravljajo s polno paro.  Danes  so uspešno prestali tehnične  preglede za oba motocikla  in Boštjan  Skubic  ter Boštjan Pintar  sta tako  pripravljena za dirko.  No, do  glavne dirke pa ju seveda loči še  kar nekaj preprek.  V prihodnjih dveh dneh bo namreč najprej na sporedu serija  treningov s kvalifikacijami, skozi katere  se morata slovenska ekstremna motociklista prebiti na glavno dirko, na kateri bo v soboto  ob 14h,  nastopilo maksimalno 80 najhitrejših svetovnih dirkačev na dveh kolesih.
Dirkanja na strmem ovalu, kjer hitrosti presegajo 300 km/h sta oba Boštjana že  vajena, saj je za Skubica to že sedmi, za  Pintarja  pa letos drugi nastop na tej znameniti dirki.

Tudi letos so v Daytoni  vsi najboljši ameriški motoristi  in pa prenekatero slavno ime svetovnega  motociklizma. Brata  Bostrom, Miguel Duhamel, Ben Spies, Matt  Mladin, ter Roger Lee  in Tomy Hayden, brata  svetovnega prvaka v razredu  moto GP,  Nickya Haydna.

Boštjan Skubic: “Po prijavah in konkurenci sodeč, bo letošnja Daytona nedvomno najbolj naporna izmed vseh doslej.  Vesel sem, da smo rešili težave s carino in da smo končno tu.
Naš  cilj je čimboljša  uvrstitev, čeprav  se zavedamo, da  bo težko preseči lanski rezultat, ko sva dosegla 20.  in 22. mesto.  Jutri se pričenjajo  treningi in šlo  bo zares.  Ker so letos le ene  kvalifikacije namesto dveh, ne bo prostora  za napake.

Boštjan Pintar: “Drugo leto v Daytoni je po eni strani olajšanje, saj vem kaj me čaka,  in proga ni več popolna neznanka. Ravno to, je po eni strani tudi handikap, saj vem, da so hitrosti velike  in da so ostali tekmovalci pri prehitevnju ali vporedni vožnji precej neizprosni. Vsekakor si želim končati dirko  in se  seveda odrezati kar najbolje.


Sorodne vsebine